Scrisoare deschisă a administratorului public al județului, Tinu Vidaicu. „Este momentul să realizăm lucruri importante pentru Caraș-Severin”

Noul administrator public al județului Caraș-Severin, Valentin Vidaicu, a prezentat astăzi, într-o scrisoare deschisă adresată cărășenilor, prioritățile pe care echipa de la conducerea Consiliului Județean le are în următorii patru ani.

Valentin Vidaicu a fost numit în funcția de administrator public al județului Caraș-Severin la sfârșitul anului trecut. Acesta are 40 de ani, este din Timișoara și este inginer de profesie, absolvent al Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica Timișoara. Nu a activat, însă, în acest domeniu, ci s-a făcut remarcat, de-a lungul anilor, în lumea entertainment-ului, fiind mai întâi DJ, apoi manager de club. Potrivit CV-ului său, și-a început cariera de manager la Discoteca Tineretului din Costinești (2003-2010), timp de patru ani (2008-2012) a fost director de marketing la echipa de baschet masculin BC Timba din Timișoara, din 2004 este manager și administrator al unei societăți comerciale care se ocupă de organizarea de evenimente și management artistic, din 2012 este director de marketing la Ponton Casa Baraj, iar din 2013, director general și administrator al clubului Epic Society din Timișoara.

Aflat la început de activitate într-un domeniu nou, administrația publică, Valentin Vidaicu le vorbește cărășenilor, prin intermediul unei scrisori deschise, despre planurile pe care le are pentru dezvoltarea județului:

„Dragi oameni din județul Caraș-Severin,

Sunt Tinu Vidaicu și acum o scurtă perioadă de timp m-am alăturat echipei administrative a Consiliului Județean, ceea ce pentru mine înseamnă o mare responsabilitate, dar și o mare provocare. Munca mea în administrația publică poate da roade numai dacă am lângă mine o echipă sudată și dedicată, care dorește, așa cum doresc și eu și întreaga conducere, ca județul Caraș-Severin să își valorifice la maximum potențialul uriaș pe care îl are și să devină un model de referință pentru județele României.

Din primele zile, am început evaluarea personalului din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean, iar acest proces va dura până în februarie, înainte de testarea impusă de noua organigramă.

Am avut plăcerea să observ că sunt mulți oameni dedicați, profesioniști, cu experiență, care își doresc același lucru pe care mi-l doresc și eu: să lăsăm ceva bun în urmă noastră. Nu contează deloc culoarea politică, singurele lucruri importante sunt profesionalismul și implicarea.

Simt, în urma discuțiilor cu oamenii, că este momentul să realizăm lucruri importante pentru Caraș-Severin, să ducem acest județ pe care îl iubim toți la un înalt nivel european. Veniți alături de noi în acest demers ambițios de modernizare a Banatului de Munte! Este momentul ca toți aceia care vreți să dați o mână de ajutor să vă alăturați acestei echipe.

Am început să lucrăm!

N-o să dăm vina pe greaua moștenire, ci o să luăm de aici partea pozitivă: datoria uriașă pe care am găsit-o în administrația județului este pe cale de a fi reeșalonată. Există o portiță de scăpare pentru ca datoria aceasta să nu ne copleșească și să fie returnată într-o perioada mai lungă de timp.

O prioritate pentru noi este atragerea de fonduri europene. Sunt exemple de bună practică în România și în țările din Estul Europei. Cred cu tărie că o echipa inteligentă și bine coordonată poate atrage mulți bani de la Uniunea Europeană pentru proiectele de care avem nevoie. Nu ne lăsăm și lucrăm, ne batem pentru fiecare eurocent! Infrastructura constituie pentru noi o prioritate, dar și celelalte sectoare care pot genera locuri de muncă și bunăstare.

A fost demarată de urgență proiectarea noului spital modular ce va fi construit la Stationarul 1 al Spitalului Județean de Urgență Reșița. Acest spital va înlocui Stationarul 3 și va fi dedicat exclusiv tratării bolilor infecțioase, o necesitate în această perioadă. Le mulțumim specialiștilor și colegilor din Consiliul Județean pentru promptitudinea cu care au demarat acest proiect vital și vă asigur că facem tot posibilul să îl realizăm în timp record.

Închei prin a vă ura tot binele pentru anul 2021 și vă propun să vă alăturați, fiecare pe bucățica lui, inițiativei noastre de a transforma Caraș-Severinul în ceea ce ne imaginăm noi toți, de 30 de ani, că ar putea fi. Vă rog să aveți încredere în noi, în Romeo Dunca, Nelu Popa și alți profesioniști care mă inspiră prin ambiția lor, oameni înarmați cu bune intenții și răbdare, care vor binele unei comunități pe care o respectă. Deși perioada de când am intrat în administrație este scurtă, sunt convins că putem să privim pozitivi spre viitor. Vă invit să îmi împărtășiți optimismul, să aveți încredere că suntem animați de cele mai bune intenții și să vă alăturați provocărilor ce vor urma.

Vă mulțumesc și să avem un 2021 așa cum ne dorim! La mulți ani!

Cu sinceritate, Tinu Vidaicu”

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available