Se anunță o vară de poveste pe malul Lacului Secu. Reșițenii sunt așteptați La Șură cu concerte, festivaluri, târguri și mâncare bună [FOTO]

 

Zona de agrement de pe malul Lacului Secu va găzdui, în perioada 01 – 03 iulie, Festivalul Etnica – sărbătoarea multiculturalității reșițene. Acesta este doar unul dintre evenimentele estivale care vor transforma Șura într-un loc de poveste.   

 

La începutul lunii iulie, La Șură va deveni, timp de trei zile, locul în care va fi sărbătorită multiculturalitatea. În perioada 01 – 03 iulie, la umbra pădurii, pe platoul de pe malul Lacului Secu, se va desfășura Festivalul Etnica. Organizatorii pregătesc un spectacol etno-culinar pe cinste, cu recitaluri ale unor artiști consacrați, dansuri populare ale ansamblurilor celor mai reprezentative etnii din zona Banatului Montan și prezentarea porturilor populare.

 

„Pădurea Fermecată – locul special pentru copii -, scena cu concerte, mesele răzlețite sub coroanele copacilor, luminile ca-n basme, bucatele faine și minunatul lac Secu vă așteaptă pe toți la Festivalul Etnica – sărbătoarea multiculturalității reșițene Vom anunța curând programul, precum și toate surprizele pregătite”, transmite Primăria Reșița, organizatorul evenimentului.

 

 

Demarate în 2021, lucrările de reamenajare a platoului de pe malul Lacului Secu – teren pe care Primăria Reșița l-a recuperat de la societatea privată care îl concesionase, dar care nu a realizat investițiile la care se angajase – au continuat și anul acesta. SC Piețe SRL, societatea Consiliului Local care administrează zona de agrement, vine cu un nou concept: La Șură – „depozitar contemporan de amintiri și obiceiuri, horă, tacla, sunători, ospăț și alte cele de bun simț și simț bun, departe de tehnologiile care vor să medieze până și relațiile între oameni”.

 

Astfel, în această vară, reșițenii și turiștii care vor ajunge pe malul Lacului Secu vor găsi Pădurea Fermecată – loc special amenajat pentru copii, Teatru’n Șură, scenă cu concerte și dj set, târg de carte și viniluri, târg bio ori de vechituri, mese la umbra copacilor și bucate faine.

 

La Șură se poate ajunge cu mașina, cu bicicleta sau cu autobuzul. Vezi aici programul mijloacelor de transport în comun pe ruta Piața Republicii (Muncitoresc) – Șură și retur: La Șură, cu autobuzul! Începând de astăzi, TUR asigură curse regulate spre zona de agrement a Reșiței

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite