Se conturează o nouă zonă rezidențială în Reșița. Primăria va scoate la licitație 29 de parcele pentru locuințe

 

Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru cele 8,5 hectare de teren achiziționate de Primăria Reșița de la TMK în cartierul Stavila – Fierul Vechi și Șamota – prevede amenajarea unui cartier rezidențial cu imobile de locuințe sociale și pentru tineri, o parcare multietajată, spații verzi, terenuri de joacă și utilități.

 

Consilierii locali au aprobat, în cadrul ședinței ordinare de ieri, 28 martie, dezmembrarea a 29 de parcele de teren, din suprafața totală de 20.314 metri pătrați, proprietate privată a municipiului Reșița, situată în zona Stavila, în vederea înscrierii în evidențele de cadastru și publicitate imobiliară, în vederea achiziționării de către cetățenii care doresc să își construiască locuințe. Parcelele fac parte din terenul de 8,5 hectare achiziționate de Primăria Reșița de la TMK în urmă cu câțiva ani, pe care a început, deja, construirea a două blocuri, fiecare cu câte 22 de apartamente, în cadrul unui proiect GAL.

 

„În Stavila avem o parcelă foarte mare, de 8,5 hectare, și un PUZ care ne-a făcut o sistematizare. Avem blocuri de locuințe, parcări și acum am dezbătut o suprafață totală de 20.314 metri pătrați pentru care s-a propus o dezmembrare în 29 de parcele, dintre care una este mai mare și reprezintă un drum interior. Parcelele vor fi valorificate ulterior, prin vânzare la licitație, sau atribuite pe Legea 15 pentru construirea de locuințe cu nivel mic de înălțime pentru tineri. Astfel, venim în sprijinul cetățenilor care care doresc să cumpere teren în vederea ridicării de locuințe familiale. În ceea ce privește utilitățile, acestea vor fi realizate odată cu blocurile la care deja se lucrează, drumul a fost dezmembrat de asemenea și pregătit pe un alt proiect pentru amenajare. În zonă vor mai fi construite alte două blocuri și o parcare supraetajată pentru mașinile turiștilor care vor urca pe munte”, a declarat directorul Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat al Consiliului Local Reșița, Liviu Gârtoi.

 

Primăria Reșița a mai prevăzut și în Poiana Golului o lotizare în 21 de parcele, tot pentru construirea de locuințe familiale.

 

Sursă foto: FB Dronegasm

 

Facebook Comments

Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available