SE FACE. Lucru nemțesc la Reșița, cu sute de locuri de muncă!

 

Investiția de milioane de euro pe care compania germană emz-Hanauer și-a propus să o facă la Reșița a devenit certitudine. Astăzi, 4 august 2022, a avut loc inaugurarea începerii lucrărilor de construcție a fabricii din Parcul Industrial Valea Țerovei. Aici ar urma să lucreze în prima fază 150-200 de persoane.

 

Electrocasnicele destinate pieței est-europene produse de Electrolux, Whirlpool, Bosch/Siemens, Miele, Liebherr, Samsung, GE și Haier vor putea avea din primăvara anului viitor componente produse la Reșița. Startul lucrărilor de construcție a fabricii emz-Hanauer a fost dat astăzi, în prezența primarului Ioan Popa și a managerului Agenției de Dezvoltare Locală Reșița, Oana Borza, chiar de șefii companiei germane, președintele Thomas Hanauer și vicepreședintele financiar Andreas Weidmüller. Alături de aceștia la momentul inaugural s-au aflat și directorul general al fabricii emz din România, Daniel Olaru, și managerul firmei ICCO Facility Management Brașov, Dieter Rizea, reprezentatul companiei care a construit un parc industrial în Brașov pe o suprafață de 120.000 de metri pătrați.

 

La Reșița, cu o investiție în prima etapă de 13 milioane de euro, până în februarie 2023 se vor construi hale pentru producție, depozitare și birouri pe aproximativ 4.900 metri pătrați, zona de producție având alocați 3000 mp. Numărul locurilor de muncă în această fază este estimat la 150-200, iar acesta va crește progresiv în funcție de evoluția comenzilor, putându-se ajunge la circa 500, odată ce investițiile se vor dezvolta pe suprafața de 45.000 mp concesionată de emz-Hanauer în parcul industrial.

 

 

Furnizor pentru piața mondială de electrocasnice mari, emz-Hanauer va produce la Reșița componente și sisteme pentru aparate electrocasnice precum încuietori și sisteme de blocare a ușilor, module LED și senzori, sisteme integrate și actuatoare electrice. Pe aceste segmente, emz este liderul pieței mondiale și furnizează componente și sisteme ce vor fi integrate în mașini de spălat vase, mașini de spălat rufe, uscătoare de rufe si frigidere, fabricate de importanți producători din domeniu.

 

„Vrem să fim parte din acest oraș. Vom crește împreună”

 

Thomas Hanauer a dezvăluit astăzi cum a ajuns să aleagă Reșița – în detrimentul municipiilor Deva și Sibiu – centru de producție pentru componentele și sistemele emz-Hanauer care vor echipa electrocasnice de marcă ce vor fi exportate până în Turcia:

„Am venit la Reșița în urmă cu un an și ne-am simțit bineveniți aici. Am găsit un oraș care are o viziune și o strategie de dezvoltare. După ce am călătorit o săptămână prin România, m-am întors înapoi și am decis, anul trecut în iulie, să ne instalăm facilitățile de producție la Reșița. În perioada de un an care a trecut de atunci, am făcut toate studiile necesare, geo, topo, planificări, proiectare, iar acum suntem în faza în care demarăm construcția fabricii. Și așa cum mi s-a promis că într-un an de zile vom fi gata să începem construcția halelor, iată că toți și-au ținut cuvântul. Mulțumirile mele merg către primarul Reșiței, echipei sale, precum și tuturor celor implicați în faza de proiectare, arhitecți, ingineri.

Practic, astăzi încep, aici, în România, la Reșița, un nou drum pentru această afacere de familie care se numește emz și care reunește în prezent 1600 de angajați în Germania, Cehia, Mexic și China. Sper ca totul să decurgă bine, să nu fie incidente în perioada de construcție și să ne revedem cu bine la inaugurarea fabricii undeva în luna februarie a anului viitor. Vrem să fim parte din acest oraș.”

 

Întrebat cum vede viitorul fabricii din Reșița, Thomas Hanauer a dat ca exemplu o investiție similară: „În Mexic ne-a luat ceva timp, dar am ajuns să creștem acum la 600 de angajați și 60 de milioane de euro cifră de afaceri – este un business care a crescut pas cu pas, dar a ajuns la maturitate. La Reșița, în prima fază, ne propunem o cifră de afaceri de 20-25 milioane de euro cu 150-200 de angajați. Dar la fel ca în Mexic, și aici, la Reșița, vom crește împreună, cu siguranță”.

 

Grupul emz-Hanauer aplică conceptul „local for local” atât pentru clienți, cât și pentru furnizori, ceea ce presupune poziționarea fabricilor de producție cât mai aproape de partenerii săi. Sosirea în România devenise o necesitate pentru clienții de pe piața europeană, extinderea capacității în locația din Cernosin/Cehia nefiind posibilă din lipsă de forță de muncă disponibilă.

 

„Este o nevoie de resursă umană calificată, nu-i ușor de găsit”

 

Primarul Ioan Popa a amintit cum a ajuns Reșița în contact cu compania bavareză și a subliniat că, de acum, primordial va fi ca aceasta să găsească personal calificat pentru unica sa unitate de producție din România.

 

„Acest proiect a demarat acum un an, când am avut primele întâlniri. Vreau să aduc mulțumirile mele celor de la Camera de Comerț şi Industrie Româno-Germană AHK, cei care i-au trimis spre noi, colaborarea cu Agenția de Dezvoltare Locală Reșița, în speță Oana Borza și Dana Manta, a dus la o relație foarte bună cu această cameră de comerț, care este una dintre cele mai active. Dânșii i-au adus aici, au avut de ales între Reșița, Sibiu și Deva. Se pare că i-am convins, drept urmare sunt aici, alături de noi. Nu-i ușor să decizi unde să investești, e dificil să decizi în care țară, în care oraș. Gândiți-vă că Reșița a avut un dezavantaj – mișcările sindicale din anii 90 au rămas cu un ecou și lumea s-a temut de sindicate puternice, dar iată că reușim să compensăm acest lucru după un timp destul de îndelungat, 20 de ani. Cred că deschiderea pe care noi am arătat-o investitorului și poate faptul că suntem vorbitori de limbă germană i-au determinat să aibă încredere în noi.

I-am asigurat atunci că îi vom asista și în recrutarea de resursă umană. Este o nevoie de resursă umană calificată, nu-i ușor de găsit – aici nu vorbim de automotive, de manoperă repetitivă. E o manoperă inteligentă, se lucrează cu roboți industriali și sunt convins că vom reuși să îi ajutăm să își aducă resursă umană de calitate, poate chiar reșițeni plecați la Timișoara sau peste hotare”, a declarat Ioan Popa.

 

Angajări și salarizare

 

Când încep angajările? Care e politica salarială a emz-Hanauer la Reșița? La aceste întrebări a răspuns Daniel Olaru, care a precizat înainte de toate că CV-urile pot fi trimise la adresa de e-mail resita@emz-hanauer.com.

 

„Până în momentul de față sunt peste 250 de CV-uri depuse în cele trei luni de când s-a dat drumul la această inițiativă. Cu sprijinul autorităților locale, vom mediatiza acest lucru în perioada următoare. Salarizarea va fi în zona medie – în funcție de competențe, salariul va fi și sub, și peste salariul mediu pe țară. Depinde de fiecare individ în parte și de competențele cerute pentru fiecare post. În privința forței de muncă, discutăm de mecanici, partea electrică, partea de calitate, logistică, producție. Nu există limită de vârstă, pentru noi important este să existe expertiză și competențe pentru primii angajați care vor ajunge să lucreze aici, la fabrica emz din Reșița. Ulterior, vom oferi și specializare la locul de muncă, pe această cale ne vom dezvolta, iar cu ajutorul Școlii Duale din oraș ne dorim să creăm forță de muncă calificată pentru a ne asigura resursa umană necesară.”, a explicat reprezentantul pe România al emz-Hanauer.

 

 

La finalul evenimentului de astăzi, primarul Popa – provocat de jurnaliști – a dezvăluit că municipalitatea și Agenția de Dezvoltare Locală Reșița, cea care a obținut recent titlul de parc industrial pentru cele 27 de hectare de teren din zona industrială Valea Țerovei, sunt în discuții și cu alte companii care ar putea investi la Reșița, dar preferă să nu deschidă public acest subiecte. „Din două motive, a argumentat edilul. Unu, că sunt companii care nu doresc mediatizarea până nu există certitudinea că vom avea ceva concret. Și doi, ca să nu creăm așteptări care să nu fie ulterior materializate.”

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite