Se închide traficul auto în Clisura Dunării. Noi operațiuni de detonare a versantului în zona Berzasca

 

Operațiunile de detonare a versantului vor fi efectuate astăzi, 27 martie, pe DN 57, în Clisura Dunării, zona Berzasca. Pe durata intervențiilor, traficul va fi oprit.

 

Restricțiile rutiere pe DN 57, la km 65+200m, pe raza localității Cozla, la limita cu județul Mehedinți, vor fi instituite începând cu ora 16.00. „Circulația va fi închisă pentru aproximativ două ore, pentru efectuarea unor lucrări de detonare a versantului. Traficul auto și pietonal se va desfășura semaforizat, pe varianta de serviciu (provizorie) amenajată în această zonă. Varianta ocolitoare este: Oravița-DN 57B-Bozovici-Iablanița- DN 6-Orșova”, anunță Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin.

 

Lucrările de stabilizare și consolidare a versantului în zonă au început în 2023, în urma căderilor masive de stânci. „Va fi realizată o structură de tip polată, din grinzi de beton armat pentru reținerea blocurilor de rocă cu risc de prăbușire. Polata se va realiza pe o lungime de circa 100 m. Practic, dacă se vor mai prăbuși roci de pe versant, ele vor ajunge pe această polată care va proteja drumul. Până la realizarea acestei structuri, versantul trebuie pus în siguranță, pentru a nu fi un pericol pentru echipele de muncitori, dar și pentru autovehiculele care tranzitează acel sector”, explică reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara.

 

 

Sursă foto: DRDP Timișoara

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available