Sechestru pe 7 imobile în valoare de 2,4 milioane de lei, în urma percheziţiilor la evazionişti

Procurorii au instituit sechestru asigurător pe şapte imobile în valoare de 2,4 milioane de lei şi au reţinut două persoane, pentru 24 de ore, ca urmare a şapte percheziţii domiciliare, efectuate în urmă cu câteva zile în judeţele Mehedinţi, Caraş-Severin şi Timiş, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi delapidare.

„Din cercetări a reieşit că cei patru bărbaţi, bănuiţi de evaziune fiscală şi delapidare, au prejudiciat statul, prin activităţile infracţionale, cu peste 2,3 milioane de lei. De asemenea, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, înscrisuri, documente contabile şi laptopuri”, informează IPJ Mehedinţi.

Poliţişti de investigare a criminalităţii economice din cadrul IPJ Mehedinţiau stabilit la cercetări că, în perioada octombrie 2016 – septembrie 2019, doi bărbaţi, reprezentanţi ai unei asociaţii nonprofit, ar fi retras şi şi-ar fi însuşit 1.256.996 de lei, bani pe care i-ar fi avut în administrare şi care aparţineau asociaţiei.

Totodată, împreună cu alţi doi bărbaţi, administratori ai unei societăţi comerciale, ar fi omis să înregistreze în documentele de evidenţă contabilă ale societăţii respective venituri de 3.990.450 de lei, care ar fi fost realizate din prestări servicii.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de 1.168.153 de lei.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite