Ședințele de consiliu local, ținute din sat în sat. Inițiativa aparține unui primar din Caraș-Severin

 

Tânăr și, ar spune unii, mereu neliniștit, dorind să-și pună cât mai grabnic în aplicare ideile cu care a venit în fața cetățenilor care l-au ales primar în 2020, liberalul Alexandru Sporea anunță că, începând de mâine, 24 august, ședințele Consiliului Local Forotic se vor ține în fiecare sat din comună.

 

Aleșii locali din Forotic au fost convocați în ședința ordinară programată în această lună la sediul Școlii Primare din Comorâște, unul din satele aparținătoare ale comunei. „Doresc organizarea ședințelor de consiliu local în afara primăriei, între cetățeni, ascultând și țînând cont numai de părerea și problema reală a comunei. Ședința de marți, 24 august, va avea loc în satul Comorâște, la sediul școlii din localitate. În lunile viitoare, urmează ca și celelalte sate aparținătoare să găzduiască aceste ședințe ale aleșilor locali”, a declarat primarul Alexandru Sporea.

 

Acesta își invită concetățenii să participe în număr cât mai mare la ședința de mâine a Consiliului Local, convocată pentru ora 9.00. „Din curiozitate, pentru a întreba stadiul unui proiect, pentru a veni cu o idee sau pentru a spune o problemă, vă rog să participați în număr cât mai mare și de toate vârstele. Fiecare dintre dumneavoastră se poate înscrie la cuvânt în timpul ședinței sau poate prezenta pe larg un proiect / o idee la ultimul punct de pe ordine de zi «DIVERSE». Tot în cadrul ședinței va fi prezent un consultant care lucrează la Strategia de Dezvoltare Locală a comunei Forotic «2021-2027»”, scrie Alexandru Sporea în anunțul-invitație postat pe pagina sa de Facebook.

 

Prin convocarea ședințelor legislativului local nu doar în centrul de comună, ci și în cele trei sate aparținătoare, Brezon, Comorâște și Surducu Mare, primarul liberal spune că administrația publică din Forotic face încă un pas spre deplina transparentizare a deciziilor luate de aleșii comunității: „Având în vedere eticheta pusă clasei politice, cum că primarul «face numai pentru el», etc., inițiez o schimbare și o transparentizare la nivelul Primăriei Forotic tocmai pentru că nu am niciun interes personal, nu am ce și nu vreau să ascund nimic. Îmi asum tot ceea ce zic și fac, chiar dacă ceilalți colegi nu au înțeles că împreună suntem în slujba oamenilor, împreună trebuie să identificăm și să rezolvăm problemele”.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite