CSU Reșița urcă din nou pe podiumul național. Medalii la volei de plajă

 

Voleibalistele de la CSU Reșița au făcut spectacol pe Plaja Blanco din Mamaia. ComPETiția Jocurile Reciclării Wasterminator, campionatul național de volei de plajă pentru seniori și senioare, a adus rezultate notabile pentru clubul reșițean.

 

Până la începerea competițiilor oficiale de volei în sală, sportivii își demonstrează calitățile în întrecerile de volei de plajă. Campionatul Național de volei de plajă pentru seniori și senioare, desfășurat pe Plaja Blanco din Mamaia, a adus dispute atractive la fileu. După seriile de calificări, în faza sferturilor de finală au ajuns două echipe de la CSU Reșița. Una dintre ele a ajuns până în ultimul act al întrecerii, intrând în posesia medaliilor de argint.

 

Echipa CSU Reșița, formată din Diana Denisa Dumitru și Diana Florentina Milea, a dispus cu 2-0 în sferturi de echipa CSU Sighetu Marmației (formată din Giurgi/Culda). În semifinalele, reprezentantele CSU Reșița au trecut de CSU Oradea (Maxim/Bikfalvi) cu 2-1, pentru ca în finala națională să cedeze în fața fetelor de la CSU Cluj (Stanciu/Ordean).

 

„Sunt foarte mulțumit de rezultatele echipelor noastre, având în vedere că majoritatea sportivelor CSU Reșița sunt junioare și chiar cadete, excepție făcând doar Elena Prisecaru. An de an ne propunem să creștem generații de campioni, nu numai ca rezultate, dar și ca mentalitate, să descoperim sportivi talentați și înzestrați, cu care să obținem și rezultate internaționale semnificative. Rezultatul de anul acesta ne obligă ca, pentru anul viitor, să ne propunem să readucem titlul național de seniori la Reșița, după reușitele din 2018 ale sportivilor Lucian Bădiceanu/Marius Ciortea și a cuplului feminin Sorina Buz/Andreea Smultea”, ne-a declarat antrenorul Dan Jitaru.

 

Diana Milea și Diana Dumitru au câștigat și ultimul turneu de senioare din circuitul CN, desfășurat la Timișoara, în perioada 6-8 august, Thor Beachvolleyball Tournament.

 

„Felicitări sportivelor Diana Denisa Dumitru/Diana Milea, felicitări domnului profesor Dan Jitaru!
După rezultatele bune și foarte bune ale sportivilor noștri în campionatele naționale, după participarea reprezentanților noștri la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, performanța continuă! CSU REȘIȚA, VICECAMPIOANĂ NAȚIONALĂ LA BEACH VOLLEY! Vă mulțumim pentru tot ce faceți, pentru clubul și orașul nostru! Suntem mândri de voi!”, a fost reacția directorului CSU Reșița, Octavian Măzăran.

 

Ioana Mănăilă, o speranță a voleiului reșițean

Printre sportivele aflate în competiția de la malul Mării s-a aflat și Ioana Mănăilă, o reșițeancă în vârstă de 16 ani și cu înălțime de 1,84 m. Este o sportivă descoperită și antrenată la voleiul de sală de Eduard Niță. Ioana Mănăilă a alcătuit alături de Elena Prisecaru (Cozma) o altă echipă a CSU Reșița participantă la întrecerea de la Mamaia.
Cele două sportive s-au oprit în sferturile de finală, fiind eliminate de echipa care avea să devină campioană națională.

 

„Subliniez și felicit de asemenea prestația sportivei reșițence Ioana Mănăilă, descoperită și antrenată la voleiul de sală de dl. profesor Eduard Niță, o sportivă de mare perspectivă”, a mai precizat prof. Dan Jitaru.

 

Performanțe și la juniori

Anterior competiției de la Mamaia, reprezentanții CSU Reșița au participat la Campionatul Național de Juniori la volei de plajă, competiție găzduită de Complexul Sportiv Studențesc Tei din Capitală. Alexandru Voicu (CSU Reșița, foto jos, în dreapta, cu ochelari) a făcut echipă cu Andrei Grigore (CSS 1 Constanța), cei doi intrând în posesia medaliilor de bronz.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite