Sfaturile liberalului Ioan Popa pentru președintele PNL Ludovic Orban

 

Dacă va fi reales în fruntea liberalilor, Ludovic Orban a fost sfătuit de primarul Reșiței, prim-vicepreședintele PNL Caraș-Severin Ioan Popa, să promoveze doar oameni de calitate și să refacă alianța de guvernare cu USR PLUS.

 

În cadrul dezbaterilor pe tema Moțiunii „Forța Dreptei”, prezentată de către Ludovic Orban, ieri, în plenul Comitetului Director Județean al Filialei PNL Caraș-Severin, prim-vicepreședintele organizației județene Ioan Popa i-a dat câteva sfaturi liderului PNL. Primul dintre acestea îl are la origine pe fostul edil al municipiului Oradea, Ilie Bolojan, amintit ieri de primarul Reșiței: „Spunea un prieten bun de-al meu, Ilie Bolojan, că dacă vrei să fii un primar care să nu supere pe nimeni, în final îi vei supăra pe toți; mai bine acționezi așa cum trebuie și astfel superi pe câțiva, iar în final toată lumea va fi fericită”.

 

Ce-a vrut să spună Popa cu asta? Că după preluarea puterii de către PNL, Orban prea a vrut să facă pe plac tuturor liberalilor, prea și-a dorit să nu supere nimeni, încât în final a ajuns să și-i pună pe mai toți în cap. Luptele din interiorul PNL la care „asistăm stupefiați de săptămâni sau luni de zile – nici nu știu cât a trecut, mi se pare că a trecut o veșnicie – sunt și rezultatul toleranței. Și s-au mai tras astfel de semnale din Ardeal și din Banat. Trebuie să facem un pic de rânduială și să vedem ce calitate au oamenii. Sfatul meu este ca, după ce veți câștiga alegerile, să fiți necruțător! Nu mai e loc de «hai să ne împăcăm, v-am criticat, a fost o glumă, știți cum e». Trebuie să fiți necruțător și să trageți niște învățăminte, trebuie să ne validăm oameni de mare ținută și de mare calitate”, i-a transmis Popa lui Orban.

 

În actuala conjunctură politică rezultată după ultimele alegeri parlamentare, dar ținând cont și de distorsiunile generate de campania pentru scrutinul intern din 25 septembrie, Popa este de părere că imediat după Congresul liberal trebuie refăcută coaliția de guvernare PNL-USR PLUS-UDMR. „E trist ce vremuri trăim. Eu calculez mereu câte zile au mai rămas ca să scăpăm de coșmarul ăsta, astăzi (ieri, n.r.) suntem în 16 septembrie, mai avem nouă zile și am scăpat. Sper ca după alegeri partidul să recupereze rapid procentele pierdute, care sunt poate chiar peste zece. Să le recuperăm rapid și să ne repunem pe picioare. Să refacem alianța cu useriștii, pentru că nu avem altă opțiune, asta e opțiunea de dreapta”, a spus Ioan Popa în ziua votării Moțiunii „Forța Dreptei” în Caraș-Severin.

 

Sursă foto: arhivă resita.ro (august 2020)

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available