Ludovic Orban, în Caraș-Severin: „Garantez că Marcel Vela e pe short list”

 

Președintele PNL Ludovic Orban s-a aflat astăzi în Caraș-Severin pentru a prezenta moțiunea, dar și altfel de argumente, cu care încearcă să-i convingă pe liberali să-i acorde votul la Congres.

 

Ludovic Orban a venit în Caraș-Severin, la Caransebeș – acolo unde s-a întrunit azi Comitetul Director Județean al Filialei PNL Caraș-Severin –, însoțit de ex-miniștrii Violeta Alexandru și Alexandru Nazare, de fostul secretar general al Guvernului, Antonel Tănase, și de senatorul Virgil Guran.

 

Liderul PNL a prezentat plenului liberal Moțiunea „Forța Dreptei”, a amintit rezultatele bune obținute de PNL în alegeri cu el la conducerea partidului, a vorbit despre perioada în care s-a aflat în fruntea Guvernului și a ținut să facă o promisiune care ar avea rolul să-i atragă de partea lui pe liberalii cărășeni apropiați de senatorul Marcel Vela, președintele filialei județene. „Garantez că, după ce vom forma guvernul, Marcel Vela e pe short list. Iar în particular, Marcel Vela vă poate spune de ce n-a mai fost ministru, dar puteți bănui că nu din cauza mea”, a spus Ludovic Orban, promisiunea cu „lista scurtă” fiind valabilă, evident, dacă Orban va câștiga alegerile din partid.

 

Orban i-a numit pe Virgil Guran, Marcel Vela și Alexandru Nazare „trei prieteni buni”, pe care „gașca Gorghiu-Cîțu i-a considerat inapți să dețină vreo funcție în conducerea Senatului sau în conducerea Grupului PNL de la Senat”. Potrivit lui Orban, la nivelul PNL s-ar fi convenit la începutul actualei legislaturi parlamentare ca Marcel Vela să devină, din sesiunea de toamnă a Senatului, cel de-al doilea vicepreședinte liberal al acestui for legislativ, însă peneliștii apropiați de Cîțu au hotărât altceva. La 1 septembrie, Grupul PNL l-a propus pentru această funcție pe Nicolae Neagu, care a devenit astfel vicepreședinte al Senatului alături de Alina Gorghiu.

 

CITEȘTE ȘI: Sfaturile liberalului Ioan Popa pentru președintele PNL Ludovic Orban

 

Tot în ședința de astăzi, au fost validate, cu unanimitate de voturi, listele propuse de conducerea filialei cu cei 16 delegați care vor participa la Consiliul Național PNL din 18 septembrie și cei 113 delegați pentru Congresul din 25 septembrie.

 

Mâine, 17 septembrie, va fi prezentată membrilor Comitetului Director Județean al PNL Caraș-Severin moțiunea lui Florin Cîțu, „România liberală”. O vor face prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan și senatoarea Alina Gorghiu, la Băile Herculane.

 

UPDATE

Moțiunea lui Ludovic Orban a fost votată astăzi în unanimitate de reprezentanții organizației cărășene a partidului.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite