Un director și un fost director ai Administraţiei Bazinale de Apă Banat, trimiși în judecată de procurorii anticorupție

 

Fostul director al Administraţiei Bazinale de Apă Banat, în prezent director adjunct al instituţiei, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu, după ce ar fi aprobat cumpărarea directă, în anul 2013, a unor produse la preţuri supraevaluate.

 

Procurorii de la Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Ervin Luci (foto), la data faptei director al Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Banat, în prezent director adjunct în cadrul ABA Banat, pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, se arată într-un comunicat transmis azi de DNA.

 

Au fost trimiși în judecată şi Aurica Maria Gal, la data faptei director economic în cadrul ABA Banat, Vasile Sîrbu, atunci consilier juridic în cadrul instituţiei, Olivia Gabriela Mangu (fostă Popescu), la vremea aceea angajat al Biroului Achiziţii din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Timiş, şi a Elenei Simona Vrăşmaş, la data faptei economist în cadrul Biroului Achiziţii SGA Timiş, pentru complicitate la abuz în serviciu.

 

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis instanţei că Ervin Luci, în calitate de director al ABA Banat, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi aprobat, fără o necesitate reală, efectuarea mai multor achiziţii directe de produse (echipamente de protecţie, scule şi materiale sanitare), de la o societate comercială agreată, la preţuri supraevaluate. „În demersul său infracţional, ce ar fi avut loc în perioada mai-iulie 2013, inculpatul Ervin Luci ar fi beneficiat şi de ajutorul celorlalţi inculpaţi care au avizat documentele justificative ale achiziţiilor”, subliniază DNA.

 

Anchetatorii spun că achiziţiile respective, în valoare totală de 599.332 lei, au fost posibile deoarece, prin acţiunile lor, cei inculpaţi ar fi divizat un contract în mai multe părţi distincte, cu valori mai mici, pentru a evita aplicarea procedurilor de organizare a licitaţiei publice. „ABA Banat ar fi plătit în mod nejustificat pentru aceste achiziţii suma de 599.332 lei (inclusiv TVA), sumă ce reprezintă prejudiciu adus bugetului instituţiei publice, întreaga cheltuială fiind efectuată fără bază legală. Corelativ, ca urmare a încheierii şi derulării cumpărărilor directe sus menţionate s-ar fi creat pentru societatea agreată un folos nepatrimonial necuvenit în valoare de 207.731 lei (inclusiv TVA)”, susțin procurorii anticorupție.

 

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunal Timiş cu propunere de a se menţine măsurile asiguratorii dispuse în cauză. Conducerea ABA Banat a comunicat că nu se constituie parte civilă în cauză, precizează DNA.

 

Sursă foto: opiniatimisoarei.ro (din 2013, anul faptelor incriminate)

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite