Show absolut pe Muntele Mic. Un campion la raliu, o campioană la schi alpin și un campion la mountain bike au concurat la Winter Tour Challenge! [FOTO]

 

Pilotul de raliu Simone Tempestini, schioarea Ania Caill și biciclistul Mihai Anițan – trei campioni de top – s-au întrecut duminică, 6 martie, pe pârtia Borlova 2 de pe Muntele Mic, la Winter Tour Challenge, competiție organizată în cadrul Winter Tour, cel mai vechi eveniment de iarnă din România, ajuns anul acesta la cea de-a noua ediție.

 

Winter Tour Challenge – o cursă inedită, contra-timp, pe un traseu de aproape un kilometru, cu viraje spectaculoase – a adus la start, pe pârtia Borlova 2 de pe Muntele Mic, trei campioni în trei domenii diferite, dar care au un numitor comun, adrenalina la cote maxime: Ania Caill – campioană la schi alpin, Simone Tempestini – campion la raliu și Mihai Anițan – campion la mountain bike enduro și downhill.

 

„Winter Tour Challenge e o invenție la care mă gândeam de câțiva ani, iar anul acesta s-au potrivit lucrurile. Nu știam la ce să mă aștept pentru că era un eveniment pe care nu l-am mai făcut și nu știu dacă l-a mai făcut cineva în țara asta. A fost un traseu destul de interesant. Winter Tour e un eveniment care promovează sportul și ieșitul în aer liber, așa că să aducem trei mari sportivi, campioni în domeniile lor, să concureze pe zăpadă mi se pare că este chiar esența și spiritul Winter Tour. Combinate cu mult fun”, a declarat organizatorul Winter Tour, Tiberiu Pop.

 

Fiecare dintre cei trei concurenți – Ania Caill pe schiuri, Simone Tempestini la volanul unui vehicul SSV și Mihai Anițan pe bicicletă – a parcurs traseul de două ori, iar în calcul a fost luat cel mai bun timp.

 

 

Câștigătoarea trofeului Winter Tour Challenge a fost schioarea Ania Caill, care a coborât pârtia în 40,8 secunde. Ea a câștigat și premiul I, în valoare de 1.000 de euro. „Pentru mine, acest fel de eveniment înseamnă mult fun și mi-a plăcut că am putut să mă întâlnesc cu Mihai și Simone. De abia așteptam să îi văd și pe zăpadă. Nu era evident că voi câștiga, pentru că pârtia are o înclinație mai mică, iar eu nu am motor să accelerez. Noi fiind tot timpul pe schiuri și în Cupa Mondială e o atmosferă super serioasă, iar acum la final de sezon îmi prinde foarte bine să fiu pe schiuri, dar în alt context. M-am distrat foarte mult la Winter Tour Challenge”, a spus Ania Caill (26 de ani), care este cea mai bine plasată schioare din România în clasamentul mondial. Ocupă momentan locul 111 în lume la schi alpin. Ania Caill participă la probele de viteză, iar printre cele mai mari reușite se numără locurile 2 și 7 obținute la etape de Cupa Europei, dar și locul 9 la overall, în 2020. În total, are la activ 35 de starturi în Cupa Mondială de Schi Alpin și 46 de starturi în Cupa Europei.

 

Pe locul secund s-a clasat Simone Tempestini, cu cel mai bun timp înregistrat de 43,4 secunde. El a parcurs traseul cu un Side by Side Can-Am Maverick X3 Turbo RS, cu tracțiune integrală, și 195 de cai putere. „A fost o provocare foarte interesantă și mi-am dorit să iau startul la acest challenge. O atmosferă bună, pe o pârtie de schi frumoasă. Mie personal îmi place foarte mult să conduc pe zăpadă. Eu mereu prefer să alerg pe suprafețe mai dificile. Acolo simt că fac diferența. Fiind zăpadă multă și moale, nu cred că au fost cele mai bune condiții pentru cauciucurile mele. Dar cred că imaginile au fost foarte interesante cu nori de zăpadă foarte mari ridicați în spatele Can-Am-ului”, a declarat Simone Tempestini. La 27 de ani, Simone Tempestini este multiplu campion național la raliuri (șase titluri). Primul titlu l-a obținut în 2015, la vârsta de 21 de ani. În 2016, a fost campion mondial la juniori și câștigător al Trofeului European de Raliuri (TER), iar în 2018 a devenit campion european la categoria RGT.

 

Mihai Anițan a participat la Winter Tour Challenge cu o bicicletă electrică Fantic și a reușit să coboare pârtia în 59,8 secunde, clasându-se al treilea. „Când am fost contactat de băieții de la Winter Tour eram în Spania, în cantonament. Iar când am auzit ce campioni vor fi aici, nu am putut să refuz o asemenea ocazie. Așa că am venit aici, cu bicicleta pe zăpadă, ceva foarte inedit. Niciodată n-am concurat pe zăpadă cu bicicleta. A fost ceva nou pentru mine. Mă bucur că am bifat asta”, spune acesta. În vârstă de 22 de ani, Mihai Anițan a fost de trei ori campion național la mountain bike enduro (2017-2019), iar în 2020 a fost campion național la downhill. Anul trecut, el a participat la Enduro World Series, cea mai importantă competiție de profil din lume, și este momentan pe locul 112 în topul celor mai buni sportivi.

 

 

Winter Tour Challenge a fost evenimentul de închidere a sezonul Winter Tour 2022, care are loc tradițional, pe pârtia Borlova de pe Muntele Mic. „Mi se pare că am făcut un weekend mai deosebit decât celelalte cu acest challenge. Plecarea de pe pârtia Borlova este de la aproximativ 1.600 de metri altitudine, iar diferența de nivel e de aproximativ 150 de metri”, a explicat administratorul pârtiei, Horațiu Buna.

 

Winter Tour este cel mai vechi eveniment de iarnă din România, ajuns anul acesta la cea de-a noua ediție. În fiecare weekend, din ianuarie până în martie, Winter Tour se află pe o altă pârtie din România, cu jocuri de iarnă, distracție, muzică, lecții de schi gratuite și concursuri. Anul acesta, caravana Winter Tour a inclus nouă locații, urmând să adauge în calendarul oficial un weekend bonus, pe noua pârtie olimpică Borșa, unde va avea loc Winter Tour Carnaval.

 

 

Sursă foto: Winter Tour

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite