Aproape 4 milioane de lei pentru reabilitarea căii de acces spre Dealul Crucii din Reșița. Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a semnat contractul de finanțare

 

Proiectul „Reabilitarea căii de acces Strada Feroviarului – Strada Dealu Mare pentru extinderea transportului public” pentru care astăzi a fost semnat contractul de finanțare face parte din Strategia de Dezvoltare Locală pentru Zonele Urbane Marginalizate a Grupului de Acțiune Local Reșița. Finanțarea lucrărilor va fi asigurată din fonduri europene.  

 

Municipiul Reșița va beneficia de o finanțare de 3.818.305 lei prin Programul Operațional Regional, coordonat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, pentru conectarea cartierului Dealul Crucii de oraș prin reabilitarea căii de acces strada Feroviarului – strada Dealu Mare, urmată de extinderea transportului public și în această zonă marginalizată.

 

Proiectul prevede reamenajarea străzilor Ștefan cel Mare, Dealu Mare, Vârfului, Badea Cârțan, Feroviarului și Oituz și a podului peste strada Turturelelor II. În funcție de specificul fiecărei artere, lucrările prevăzute în proiect presupun, printre altele, redimensionarea carosabilului, pavarea străzilor, amenajarea de locuri de parcare, plantarea de arbori, echiparea cu mobilier urban și modernizarea sistemului de iluminat public.

 

CITEȘTE ȘI: Calea de acces „Strada Feroviarului – Strada Dealu Mare” intră în reabilitare

 

În total, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a semnat astăzi 17 contracte de finanțare prin Programul Operațional Regional, în valoare totală de 59.075.700 lei. Nouă dintre acestea vizează creșterea eficienței energetice, precum și modernizarea infrastructurii educaționale, rutiere și culturale. Pe lângă proiectul municipiului Reșița, este vorba despre proiecte derulate în municipiul Piatra Neamț – creșterea eficienței energetice la Colegiul Național de Informatică și la Liceul de Arte „Victor Brauner”; municipiul Galați – reabilitarea și eficientizarea energetică a corpurilor A și B ale Grădiniței nr. 9; comuna Parava (Bacău) – reabilitarea, modernizarea și mansardarea unui centru integrat comunitar; municipiul Sebeș (Alba) – modernizarea străzilor Aurel Vlaicu, 8 Martie, Fântâna De Aur și Sticlarilor; orașul Târgu Neamț – reabilitarea, modernizarea și dotarea Școlii Gimnaziale nr. 2; comuna Copălău (Botoșani) – construirea unei săli de sport și Parohia Niculiţel II (Tulcea) – conservarea, restaurarea și punerea în valoare a Bisericii „Sf. Atanasie”. Alte opt proiecte au ca obiectiv creșterea competitivității unor firme, prin dezvoltarea activităților și achiziția de echipamente și utilaje performante.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available