Show incendiar la înălţime şi un egal echitabil, în Valea Domanului. „Azi a câștigat Banatul!”

CSM Reşiţa – Politehnica Timişoara, primul derby bănăţean al sezonului, s-a jucat cu tribunele goale, dar nu fără spectatori: prezenţi la înălţime, în marginea pădurii din spatele tribunei a doua, „haiducii” din Guardia Ultra şi rivalii din galeria alb-violetă şi-au încurajat frenetic favoriţii.

Într-o atmosferă incendiară, deloc obişnuită pe timp de pandemie, protagoniştii din teren s-au remarcat prin angajament, spectacolul sportiv fiind unul agreabil, chiar dacă şansele de gol n-au curs la cele două porţi.

În prima repriză, confruntarea a fost relativ echilibrată, cu un uşor plus pentru alb-violeţi, dar fără modificări pe tabela de marcaj. După pauză, jocul a păstrat aceleaşi coordonate, cu momente bune de ambele părţi şi două ocazii mari, câte una la fiecare poartă: în minutul 69, la un contraatac tăios al timişorenilor, Alex Munteanu a şutat în transversala porţii gazdelor, iar un minut mai târziu, reşiţeanul Cristi Danci a trimis cu capul, de la doar 6 metri, în bara porţii adverse. Partida din Valea Domanului s-a încheiat aşa cum a început, cu un egal alb echitabil, având în vedere aspectul general al jocului.

„Vreau să încep prin a mulţumi ambelor galerii. Ăsta este fotbalul, spectacolul sportiv e pentru suporteri, să poată veni la stadion, să-şi încurajeze echipa, şi într-o asemenea atmosferă poate ieşi un joc frumos. Cred că a fost un joc frumos, disputat, cu ocazii de ambele părţi. Rezultatul final pare echitabil, au fost bare de o parte şi de alta, ocazii la ambele porţi, asta este. Mergem înainte, sunt multe curiozităţi la meciul acesta, dar la sfârşit putem spune că a câştigat Banatul, prin acest joc şi prin atmosfera creată de suporteri. Felicit pentru fair-play ambele galerii. În plan personal, vreau să dedic acest punct memoriei mamei mele, care, dacă ar fi trăit, ar fi împlinit ieri 68 de ani. Despre joc, pot spune că am început bine, ne-am creat şi noi ocazii. Ştiam că întâlnim o echipă care are doi atacanţi foarte valoroşi, poate printre cei mai în formă atacanţi din seria noastră, ştiam că este o echipă reactivă, care valorifică bine spaţiile şi va încerca să trimită mingi în spatele liniei noastre de fund. În multe momente am reuşit să contracarăm, dar au avut şi ei şansele lor, când au scăpat şi au fost aproape de gol. Felicit oaspeţii şi pe Tavi Benga pentru începutul bun de campionat. Noi încercăm să luăm fiecare meci în parte şi încercăm să scoatem maximum din fiecare joc.Noi încă nu avem omogenitatea lor, ei au păstrat un nucleu de bază la care s-au adăugat doi-trei jucători, pe când la noi au fost mai multe schimbări”, a declarat după meci Alexandru Pelici, antrenorul formaţiei reşiţene.

„Un rezultat de egalitate de care mă declar puţin nemulţumit, pentru că am venit să câştigăm la Reşiţa. S-a văzut acest lucru şi din abordarea noastră, am încercat să jucăm ofensiv şi, din punctul meu de vedere, am controlat jocul în cea mai mare parte a timpului. În prima repriză am avut nişte situaţii foarte mari de a marca, în partea a doua au fost mai puţine, dar puteam închide jocul în prima repriză, pentru că am avut 4-5 ocazii imense. Puteam să câştigăm astăzi la Reşiţa. Felicit şi echipa reşiţeană, mai ales pe prietenul meu Alex Pelici, şi le urez succes în continuare. Noi sperăm să adunăm puncte în continuare şi să ne menţinem în fruntea clasamentului. Indiferent dacă vom juca acasă sau în deplasare, vom aborda partidele la victorie ca să-i mulţumim pe suporterii noştri, care sunt fantastici. După cum aţi văzut, ne însoţesc peste tot, chiar dacă nu pot fi pe stadion, şi asta contează foarte mult pentru noi”, a spus la final antrenorul Politehnicii, Octavian Benga, fost ehnician principal la CSM Reșița.

În celelalte cinci meciuri disputate astăzi de la ora 11 s-au înregistrat rezultatele:
CS Mioveni – Metaloglobus Bucureşti 0-1
Ripensia Timişoara – Aerostar Bacău 2-0
CSM Slatina – Fotbal Comuna Recea 2-0
Concordia Chiajna – Pandurii Târgu Jiu 4-0
Farul Constanţa – Gloria Buzău 2-2

Foto: Miruna Mihancea

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite