29 de cazuri noi de COVID-19 și încă două decese cauzate de coronavirus în Caraş-Severin. Alţi doi elevi au fost confirmaţi pozitiv

Judeţul Caraş-Severin se menţine, în continuare, pe un trend ascendent în ceea ce priveşte evoluţia cazurilor COVID-19. În încercarea de a ţine situaţia sub control, unităţile de învăţământ din judeţ au început să renunţe la prezenţa integrală, faţă în faţă, a elevilor la cursuri.

Nu mai puţin de 109 unităţi de învăţământ din Caraş-Severin au decis, după numai o săptămână de cursuri faţă în faţă, să renunţe la scenariul verde şi să treacă pe cel galben, care presupune prezenţa fizică la clasă pentru jumătate din efectivul de elevi şi cursuri online pentru cealaltă jumătate. Dacă iniţial 39 de unităţi de învăţământ optaseră pentru această variantă hibrid, după şedinţa de ieri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă numărul acestora a ajuns la 148. Decizia a fost luată pe fondul creşterii zilnice a cazurilor COVID-19 în judeţ, precum şi a apariţiei a încă două cazuri în rândul elevilor, unu la Colegiul Naţional „Traian Lalescu” din Reşiţa, în aceeaşi clasă în care mai erau confirmate două eleve cu infecţie cu coronavirus, şi unu la Liceul Teoretic „Tata Oancea” din Bocşa. De asmenea, mai este confirmat un caz la Liceul „Hercules” din Băile Herculane. În clasele din care provin aceşti elevi au fost suspendate cursurile pentru 14 zile şi se aplică scenariul roşu: ore exclusiv online.

În ceea ce priveşte evoluţia COVID-19 în judeţ, DSP Caraş-Severin a raportat, astăzi, 29 de noi cazuri, 8 persoane vindecate şi două decese ale unor pacienţi confirmaţi pozitiv. „Este vorba despre o femeie de 73 de ani din Caransebeş care era internată la Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş şi care a decedat pe 16 septembrie. Proba de ţesut necroptic a sosit ulterior de la Bucureşti. Femeia prezenta o serie de comorbidităţi: hipertensiune arterială gradul 2 cu risc cardiovascular înalt, dislipidemie, insuficienţă circulatorie cerebrală cronică şi hiperuricemie. Cea de-a doua persoană care a decedat este un bărbat de 82 de ani din Anina, care era internat tot la spitalul din Caransebeş şi care prezenta boală pulmonară cronică şi AVC sechelar”, informează purtătorul de cuvânt al DSP Caraş-Severin, Daniel Botgros.

În prezent, în Caraş-Severin sunt 149 de persoane confirmate cu infecţie cu coronavirus internate în spital, dintre care 6 în stare gravă, la Terapie Intensivă. 65 de pacienţi sunt la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa şi 84 la Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş. De la începutul pandemiei, în Caraş-Severin au fost testate 4.867 de persoane. 1.116 au fost confirmate pozitiv, iar 67 dintre acestea au decedat.

La nivel naţional, numărul total al cazurilor a ajuns la 111.550 după ce astăzi au fost înregistrate 1.333 de noi îmbolnăviri. Cele mai multe au fost în Bucureşti, 220, Maramureş, 71, şi Timiş, 61, în timp ce în Harghita au fost raportate doar 5 cazuri noi. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.210.071 teste. Dintre acestea, 23.030 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 14.305 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.725 la cerere.

Tot în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate şi 42 de decese ale unor persoane confirmate cu infecţie cu coronavirus, numărull total al deceselor ajungând, astfel, la 4.402. În momentul de faţă, în spitalele din ţară sunt internaţi 6.996 de pacienţi cu COVID-19, dintre care 461 sunt la ATI. De asemenea, alte 11.845 de persoane confirmate cu infecție cu coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 6.013 persoane se află în izolare instituționalizată.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite