Suntem prezenți și pe

Actualitate

„Și ruga tot se ține”…

Publicat cu

în

Octavian Ursulescu, tânărul candidat al Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al comunei Ramna și al satelor Valeapai și Bărbosu, a arătat încă o dată, dacă mai e nevoie, că își iubește satul natal.

În data de 15 august, fiind hramul Bisericii Adormirea Maicii Domnului, din proprie inițiativă și cu sprijinul filialei județene PER Caraș-Severin și al președintelui Valentin Armașu, Octavian Ursulescu organizează un mare spectacol folcloric în Valeapai, intitulat sugestiv „Și ruga tot se ține”.

În deschiderea spectacolului va fi o slujbă religioasă oficiată de parohul Bisericii ortodoxe din Valeapai. În cadrul spectacolului folcloric, artiști de seamă ai folclorului bănățean vor evolua pe platoul din fața Căminului Cultural al satului Valeapai.

Întrebat de redacția noastră ce l-a determinat să organizeze acest eveniment, Octavian Ursulescu ne-a declarat: „Înainte de a fi candidat PER pentru funcția de primar al comunei Ramna și al satelor aparținătoare, sunt fiu al satului Valeapai, m-am născut și crescut la Valeapai și sunt creștin-ortodox. Cred că hramul bisericii și tradițiile locului trebuie păstrate cu sfințenie, iar noi, urmașii părinților și bunicilor noștri, trebuie să păstrăm aceste tradiții, încercând să reamintim copiilor noștri, așa cum spunea și Lucian Blaga, că «Veșnicia s-a născut la sat». Vreau să menționez că nu doresc să politizez acest eveniment și că, prin intermediul presei, pe lângă locuitorii satului Valeapai, gazdele evenimentului, vreau să invit și «goști» din comuna Ramna și satul Bărbosu. În încheiere, vreau să mulțumesc, în calitate de organizator al acestui eveniment, părintelui paroh al Bisericii din Valeapai, tuturor consătenilor mei și doamnei primar Ciurea Magdalena, pentru aprobarea acestui eveniment.”

Pentru buna desfășurare a evenimentului din Valeapai, Octavian Ursulescu spune că vor fi respectate normele în vigoare impuse de autorități.

(P)

Facebook Comments
Continuați
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept the Privacy Policy

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ne găsești și pe

Reclamă
Administrațieo oră în urmă

Vești bune pentru amatorii sporturilor de iarnă. Pact CS-TM: Pârtia „Uriașul” de pe Semenic va putea funcționa la capacitate maximă în următorul sezon de iarnă [FOTO]

Actualitate2 ore în urmă

Accident rutier produs la „Kilometrul 8”

Actualitate3 ore în urmă

Opriri de apă în Reșița și Oravița

Social5 ore în urmă

Au donat sânge, au salvat vieți și au ajutat familii aflate în dificultate [FOTO]

Actualitate6 ore în urmă

17 incendieri de vegetație, 50 de hectare pârjolite în Caraș-Severin. „Zero vinovați, zero măsuri, zero amenzi” [VIDEO]

Administrație20 de ore în urmă

Stația de oxigen de la Staționarul 3 al SJUR va fi repusă în funcțiune. Consiliul Județean a alocat sumele necesare

Sănătateo zi în urmă

12 posturi de medici scoase la concurs în Reșița. S-au înscris doar 7 candidați, dintre care 5 medici rezidenți. Nu se găsesc soluții pentru Terapia Intensivă!

Actualitateo zi în urmă

UPDATE. Se întrerupe furnizarea apei potabile în zona Pecinișca din Băile Herculane. Și în cartierul Poiana Golului dn Reșița

Actualitateo zi în urmă

UPDATE. Un nou focar de COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Numărul focarelor s-a dublat, în ultima lună, în Caraș-Severin

Actualitate2 zile în urmă

Un primar urechist: „Știam că se întâmplă ceva necurat acolo”. Aquacaraș și Poliția Locală Caransebeș îi demonstrează lui Felix Borcean că bate câmpii [FOTO]

Cele mai citite