„Și ruga tot se ține”…

Octavian Ursulescu, tânărul candidat al Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al comunei Ramna și al satelor Valeapai și Bărbosu, a arătat încă o dată, dacă mai e nevoie, că își iubește satul natal.

În data de 15 august, fiind hramul Bisericii Adormirea Maicii Domnului, din proprie inițiativă și cu sprijinul filialei județene PER Caraș-Severin și al președintelui Valentin Armașu, Octavian Ursulescu organizează un mare spectacol folcloric în Valeapai, intitulat sugestiv „Și ruga tot se ține”.

În deschiderea spectacolului va fi o slujbă religioasă oficiată de parohul Bisericii ortodoxe din Valeapai. În cadrul spectacolului folcloric, artiști de seamă ai folclorului bănățean vor evolua pe platoul din fața Căminului Cultural al satului Valeapai.

Întrebat de redacția noastră ce l-a determinat să organizeze acest eveniment, Octavian Ursulescu ne-a declarat: „Înainte de a fi candidat PER pentru funcția de primar al comunei Ramna și al satelor aparținătoare, sunt fiu al satului Valeapai, m-am născut și crescut la Valeapai și sunt creștin-ortodox. Cred că hramul bisericii și tradițiile locului trebuie păstrate cu sfințenie, iar noi, urmașii părinților și bunicilor noștri, trebuie să păstrăm aceste tradiții, încercând să reamintim copiilor noștri, așa cum spunea și Lucian Blaga, că «Veșnicia s-a născut la sat». Vreau să menționez că nu doresc să politizez acest eveniment și că, prin intermediul presei, pe lângă locuitorii satului Valeapai, gazdele evenimentului, vreau să invit și «goști» din comuna Ramna și satul Bărbosu. În încheiere, vreau să mulțumesc, în calitate de organizator al acestui eveniment, părintelui paroh al Bisericii din Valeapai, tuturor consătenilor mei și doamnei primar Ciurea Magdalena, pentru aprobarea acestui eveniment.”

Pentru buna desfășurare a evenimentului din Valeapai, Octavian Ursulescu spune că vor fi respectate normele în vigoare impuse de autorități.

(P)

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite