Şoferi băuţi, drogaţi sau fără permis de conducere pe şoselele din Caraş-Severin. În numai câteva ore, poliţiştii au întocmit patru dosare penale

 

În timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe drumurile publice din Caraş-Severin, poliţiştii au constatat o serie de infracţiuni comise de conducători auto din Reşiţa, Topleţ, Vrani şi Naidăş.

 

Pe Drumul Naţional 6, în comuna Topleţ, poliţiştii au depistat în trafic un bărbat din Mehadia, la volanul unui autovehicul neînmatriculat, fără permis de conducere şi fiind sub influența băuturilor alcoolice. „Ieri, 27 decembrie, în jurul orei 15.30, polițiștii de la Postul de poliție Topleț au oprit pentru control, pe raza localității, un autoturism condus de un bărbat din Mehadia, care nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat că avea o alcoolemie de 0.88 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, numărul provizoriu de înmatriculare al autovehiculului nu mai era valabil din luna septembrie 2020”, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, Alina Boeru. Bărbatul a fost condus la cea mai apropiată unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, iar polițiștii au întocmit un dosar penal și continuă cercetările.

 

Trei ore mai târziu, pe același drum naţional, dar în localitatea Plugova, polițiști de la Poliția Stațiunii Băile Herculane au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat din Reșița, care figura cu dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat. Și în acest caz a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate.

 

Tot ieri, 27 decembrie, la ora 20.30, polițiștii Poliției Orașului Oravița au depistat un bărbat din comuna Vrani care conducea un autoturism pe strada Spitalului din oraș, având o alcoolemie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferul a fost condus la spital, pentru prelevarea mostrelor biologice de sânge. Polițiștii continuă cercetările în acest caz în cadrul unui dosar penal.

 

Iar azi-noapte, la ora 02.20, un bărbat din Naidăș a fost oprit de polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Oravița, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 57, în localitatea Grădinari. La testarea cu aparatul drugtest, a rezultat că acesta ar fi consumat substanțe psihoactive, aparatul indicând rezultat pozitiv pentru una dintre substanțe. Și acest bărbat a fost condus de către polițiști la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice, iar polițiștii continuă cercetările.

 

Poliţiştii averizează că „alcoolul la volan poate fi fatal. Consumul de alcool scade capacitatea de reacție și de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici si auditivi. Alcoolul scade concentrarea, atenția, reflexele și viteza cu care ne mișcăm. Pe lângă probabilitatea producerii unui accident rutier, șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice riscă să își piardă libertatea, dacă sunt depistați în trafic cu o îmbibație de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Pe timpul cercetărilor, permisul de conducere este reținut fără drept de circulație”.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available