Sorin Grindeanu îl atacă pe Romeo Dunca și e făcut KO!

 

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a dat startul campaniei electorale în Caraș-Severin cu doi ani înaintea alegerilor locale din 2024. Și l-a identificat pe principalul adversar al social-democraților: Romeo Dunca. Pe care l-a înfierat în stilul partidului roșu, cu acuze mincinoase și ipocrite. Președintele CJ l-a pus imediat la punct pe pesedist.

 

Odată rezolvate, cum altfel?, problemele guvernării, vicepremierul Sorin Grindeanu a participat în weekend la o acțiune politică în Caransebeș. Cu acest prilej, prim-vicepreședintele PSD a ținut să transmită social-democraților din județ, celor din Caransebeș și Reșița, un mesaj care are în prim-plan alegerile locale din 2024 și pe Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, alesul cărășenilor în disputa electorală de acum doi ani cu președintele de atunci, Silviu Hurduzeu.

 

Grindeanu: Dunca și-a atins scopul

 

Potrivit lui Grindeanu, citat de caon.ro, Dunca a candidat la președinția CJ pentru a obține un teren pe munte, la Voislova, și și-a atins scopul în timpul mandatului: Eu cred că v-ați săturat, vă spuneam că nu puteți alege pe unu ca Dunca, fiindcă pe omul acela îl interesează doar un anumit aspect și nu-l interesează județul. Nu va mai fi în 2024! Și? Și-a atins scopul. Care? Înțeleg că a câștigat un proces cu Voislova, execută, și ăia nu au decât să-i dea foarte mult teren. Aia l-a interesat și aia îl interesează în Caraș”.

 

Al doilea argument anti-Dunca al liderului PSD ține de modul în care e prezentat președintele CJ de unele televiziuni. Nu-mi place ca și cărășean, ca și gugulan, să văd pe posturile de televiziune lucruri care nu ne fac cinste vizavi de imaginea noastră. Gugulanii și cărășenii sunt oameni mândri, experiențe de acest tip, Dunca și echipa, cred că trebuie să înceteze și vor înceta în 2024. Dar vor înceta dacă vom înțelege toți să tragem la aceeași căruță”, a spus Grindeanu, nu înainte de a-i chema pe pesediști în jurul actualilor lideri, Mocioalcă, Hurduzeu și șefii organizațiilor locale: „Trebuie să fim o echipă, și cred că asta trebuie să se întâmple la Caransebeș dacă vrem să câștigăm. Asta va trebui să se întâmple și la Reșița”.

 

Dunca: Îi încurc al naibii de mult

 

Romeo Dunca nu-i putea rămâne dator pesedistului, așa că i-a replicat acestuia printr-o postare publică pe Facebook. „E bine că lucrurile ne separă tot mai mult. «Trebuie să facem tot ce e posibil pentru a ne scăpa de Dunca». Ați adăugat și de echipa lui, dar de fapt asta vă interesează mai puțin. De mine să scăpați în primul rând, căci eu încurc al naibii de mult. Spuneți că am venit pe căpătuială și acuma o să iau teren mult la Voislova. Vă respect D-le Ministru Grindeanu pentru funcția pe care o aveți și nu comentez, deși e bine să vă informați. Am fost deja căpătuit cu mult înainte de alegeri și e vorba de alți munți în discuție. Deși ei sunt și vor rămâne tot la locul lor.”, scrie Dunca, demontând insinuările cu privire la terenul de la Voislova care l-ar fi îmbogățit în cei doi ani de când conduce Consiliul Județean.

 

Președintele CJ arată apoi adevărata față, amnezică, a vicepremierului gugulan Grindeanu în calitatea acestuia de ministru al Transporturilor: „Spuneți că în afară de Muntele Mic nu mă interesează nimic. De ce nu amintiți că în baza cererii mele, aeroportul Caransebeș a devenit de importanță secundară. Din cea terțiară. Adică poate beneficia de investiții, în loc de 20 milioane de euro, de 100 în următorii ani. Sigur că având semnătura dumneavoastră. Pentru care v-am și mulțumit. Deși unor liberali poate le-a părut ciudat. Dar dumneavoastră nu v-a trecut prin minte acest lucru. A trebuit să vin eu și între două gânduri de căpătuială să fac acea cerere. Deși sunteți din Caransebeș. Și dacă nu vă ceream eu, am fi ratat împreună ultimul termen. Ați greșit se pare când ați aprobat această schimbare pentru că mai apoi v-ați revenit și nici măcar nu ați răspuns la celelalte 3. Erau tot pentru Caraș-Severin și nu aveau legătură cu muntele. Dar nu mai contau, căci cu aeroportul ați lovit la imagine.”

 

Dunca îi amintește lui Grindeanu că i-a solicitat implicarea în cazul Semmeringului bănățean. „Într-una din cereri – aflăm de la șeful CJ – vă rugam să dispuneți o investiție minimă, dar de un extraordinar efect. 400.000 euro erau suficienți pentru revizia capitală a locomotivei cu abur, Neagra. Care azi e deja în tezaurul național. De la Oravița, de pe linia cu faimă mondială. Să o putem folosi în week-end, dând un iz suplimentar de istorie întregii povești frumoase, care încă se mai întâmplă acolo. Dacă era doar de locomotivă și două vagoane, rezolvam noi. Cu liberalii noștri din CJ. Dar trebuie renovate și sistemele de întoarcere de la cele două capete de linie. Iar acest lucru nu mai era în puterea noastră. Depinde direct de ministerul pe care îl conduceți. Dar nu m-ați băgat în seamă. Păcat pentru cărășeni.”

 

Cărășenii s-au săturat „de Mociolci, de Hurduzei, de Stici și de Popovici”

 

Șeful CJ îl luminează pe liderul pesedist și pe subiectul momentului electoral din 2020, atunci când Romeo Dunca a câștigat alegerile deoarece cărășenii s-au lămurit de cei ce au condus județul începând din 2016. „Cărășenii au ales altceva fiindcă s-au săturat de voi. De Mociolci, de Hurduzei, de Stici și de Popovicii PMP-iști înroșiți pe dinăuntru. De asta au ales altceva. Iar faptul că eu vă stau tuturor în gât arată că au ales cu cap. Da, e adevărat! Ei nu mai vor hoții, licitații măsluite și rețete subțiate la drumurile ce se repară. Și nu mai vor scandal. De care? Vă arăt imediat de care”, punctează Dunca, dându-i dreptate lui Grindeanu într-o singură privință: „Cetățenii din Caraș și gugulanii răsfirați în frumoasele comune de munte sunt mândri și nu le plac scandalurile. Aveți perfectă dreptate.”

 

Astfel, Romeo Dunca îi aduce aminte pesedistului cu memorie scurtă episodul cu Ordonanța 13, din 2017, când premierul de la acea vreme, același Sorin Grindeanu, a adoptat actul normativ privind amnistia și grațierea, care a oripilat milioane de oameni, sute de mii ieșind pe străzi să-i ceară demisia: „Chiar dacă timpul a trecut și românii sunt iertători, să nu uităm totuși că la ai noștri și ai lor, cărășeni și gugulani, alături de milioane de alți concetățeni, le-a crăpat obrazul de rușine când a scos jandarmii pe străzi și când a devenit primul premier care a scos milioane de oameni în stradă, împotriva lui, pentru că a vrut să grațieze infractorii PSD. Gândul de a grația infractorii arată pornirea celor care azi mai îndrăznesc să vorbească despre rușine și despre onoare.”

 

Măgarilor nu le cânți la vioară!

 

În finalul postării, șeful administrației județene își cere scuze cărășenilor că se vede nevoit încă o dată să riposteze în acest mod la atacurile neortodoxe lansate de oponenții săi. Dar, explică Dunca, cu astfel de oameni „cuvintele frumoase și gândurile bune nu au aici nici un efect. E ca și cum ai cânta la vioară unui grup de măgari care se întrec să ragă de fiecare dată atunci când se întâlnesc. A lăsa în ceață astfel de afirmații e foarte periculos. Preluate și rostogolite de cei interesați, astfel de minciuni pot deveni realitate în mintea oamenilor simpli, mințiți și confuzi. La fiecare minciună nesimțită sunt dator cu un astfel de răspuns. Păcat de oamenii nevinovați aparținând de oricare partid sau liberi de convingeri politice și care trebuie să citească astfel de cugetări politice și astfel de răspunsuri”.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite