Schimb de experiență româno-turc. O delegație din Istanbul s-a aflat timp de două zile la Reșița

 

Delegația din Istanbul, Turcia, a fost prezentă la Reșița pentru un schimb de experiență pe tema proiectelor de incluziune socială pentru romi și persoane defavorizate.

 

Delegația din Turcia, formată din preşedintele Adunării Pentru Cetățeni – Primăria Istanbul (Chair of Istanbul Citizens’ Assembly), Tulin Hadi, preşedintele Asociației „Zero Discrimination” și membru în conducerea Adunării Pentru Cetățeni, Elmas Arus, și  preşedintele Asociației Româno-Turcă „Artă Fără Frontiere”, cu sediul la Cernavodă, și al Asociației „Arta şi Cultura Istanbul – IST SANAT”, Yildiz Ibram, a vizitat Reșița la invitația Asociației Nevo Parudimos, în perioada 18 -19 septembrie.

 

Duminică, 18 septembrie, delegația din Turcia a vizitat orașul și zonele marginale, unde se derulează proiectele de integrare socială și îmbunătățire a condițiilor de locuire, iar astăzi, 19 septembrie, a participat la o întâlnire de lucru la Primăria Reșița, la care au participat primarul Ioan Popa, viceprimarul Adrian Dacica, directorul Direcției de Asistență Socială, Lidia Roșian, și echipele GAL Reșița și Nevo Parudimos.

 

În cadrul întâlnirii de la primărie s-a discutat despre proiectele sociale aflate în implementare și despre oportunitatea dezvoltării unor proiecte comune. „Domnul primar Ioan Popa a prezentat proiectele derulate de municipalitate împreună cu ONG-urile din oraș și alți parteneri, în ceea ce privește incluziunea grupurilor vulnerabile, în special cele legate de modernizarea zonei Mociur. Este vorba despre demolarea unui bloc aflat în stare de risc și modernizarea blocului numărul 2, precum și despre reabilitarea grădiniței și a infrastructurii rutiere din zonă. Doamna Tulin Hadi a invitat Reșița să se alăture rețelei D40, rețea de cooperare între principalele orașe din Balcani, inițiată de orașul Istanbul cu scopul de a dezvolta relațiile dintre comunitățile din zonă”, transmite Primăria Reșița.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite