Sorin Grindeanu mizează la Oțelu Roșu pe Dorinel Umbrărescu

 

Combinatul siderurgic din Oțelu Roșu își va relua activitatea în scurt timp, a dat asigurări ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, în urma unei întâlniri pe care a avut-o, astăzi, 1 martie, la sediul Primăriei Oțelu Roșu, cu antreprenorul Dorinel Umbrărescu.

 

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, s-a aflat astăzi în orașul de pe Valea Bistrei, unde a participat, împreună cu primarul Luca Mălăiescu, prefectul Ioan Dragomir și deputatul Silviu Hurduzeu, la o întâlnire cu Dorinel Umbrărescu, unul dintre cei mai importanți antreprenori din domeniul construcțiilor, cel care a achitat o parte importantă din creanțele pe care societatea care deține combinatul din Oțelu Roșu, aflată în insolvență, le are la bugetul statului.

 

La finalul întâlnirii, în cadrul unei conferințe de presă, Sorin Grindeanu și-a exprimat convingerea că intențiile lui Dorinel Umbrărescu sunt cât se poate de serioase în ceea ce privește combinatul din Oțelu Roșu: „Vă pot asigura de următorul lucru: că așa cum îi cunosc și cum lucrează pe zona de infrastructură și ce seriozitate există pe acea zonă, eu sunt convins că aceeași seriozitate va fi pe partea aceasta, cea care ține de repornirea combinatului siderurgic și de ceea ce înseamnă producerea acelor componente de care în continuare va avea nevoie această companie”. În opinia lui Grindeanu, faptul că uzina ajunge pe mâna unui investitor român este de bun augur. „E foarte bine că e un investitor român, pentru că au fost două sau chiar trei experiențe aici la Oțelu Roșu, cu investitori veniți de prin alte părți și care s-au ocupat de combinat în felul următor: au tăiat și au vândut la fier vechi. Repornirea va însemna locuri de muncă, bani la bugetul local fiindcă se vor plăti taxe și impozite aici, un plus nu doar pentru Oțelu Roșu, ci și pentru Valea Bistrei. Inclusiv în această dimineață am avut o discuție cu patronul companiei, care e în Oțelu Roșu astăzi. E foarte determinat, are nevoie de acest tip de combinat pentru a produce tot ce-i este necesar pentru a închide lanțul tehnologic, să nu mai fie nevoit să ia din alte părți”, a declarat Grindeanu.

 

La rândul său, primarul Luca Mălăiescu a subliniat faptul că pentru Valea Bistrei redeschiderea combinatului ar fi un adevărat restart: „Este pentru orașul nostru și totodată pentru Valea Bistrei momentul când totul repornește. Dacă Oțelu Roșu, din punct de vedere al infrastructurii și al proiectelor implementate, pot spune că este cel mai frumos oraș din Caraș-Severin, iată că și ceea ce ne-a lipsit foarte mult, adică locurile de muncă, este pe cale să se realizeze”.

 

O dată exactă când va fi redeschis combinatul nu a fost avansată, acest lucru fiind influențat și de un litigiu între fostul și actualul lichidator judiciar al societății care deține combinatul, dar, au dat asigurări oficialii, problema juridică se va rezolva într-un timp scurt.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available