CSM Reșița – remiză albă la Slatina, deși a jucat 30 de minute 11 contra 9!

 

Rossonerii a încheiat la egalitate, astăzi, în deplasarea de la CSM Slatina (0-0), un meci în care au avut jumătate de oră dublă superioritate numerică!

 

CSM Reșița rămâne singura echipă din Liga 2 neînvinsă în ultimele șase etape, în care a înregistrat patru victorii și două egaluri. Și ar fi putut obține și astăzi o victorie, dacă rossonerii ar fi știut să profite de superioritatea numerică, gazdele jucând din minutul 67 până în final (90+7) cu doi oameni mai puțini pe teren!

 

Flavius Stoican a ales pentru prima oră a meciului de la Slatina „unsprezecele” care se distanța la 3-1 de Steaua, în min. 50, etapa trecută. Dar de astă dată nu i-a mai ieșit nimic pe faza de atac. Doar organizarea defensivă a fost mai bună, deși apărarea a dat și acum rateuri la două faze fixe. Prima repriză, în care cele două formații s-au anulat reciproc, se putea încheia, totuși, în avantajul oaspeților, Dudea provocând un henț în careul advers (min. 39), dar „centralul” ori nu l-a văzut, ori l-a interpretat în registru oltenesc.

 

Partea a doua s-a jucat într-un singur sens. Încurajată din tribune de o galerie de 25-30 de rossoneri veniți de la Reșița, echipa lui Flavius Stoican s-a instalat autoritar în jumătatea adversă. Și se părea că va reuși să rupă echilibrul de pe tabelă. Mai ales după momentul de inspirație al lui Stoican, care l-a trimis în min. 60 pe Negru pe banda stângă, acolo unde fundașul oltenilor Mitran se apăra cu un cartonaș galben „la activ”. Și doar două minute i-au trebuit lui Alex pentru a-și scoate din joc, la propriu, adversarul direct: Mitran faultează din nou de galben și este eliminat de arbitrul Sergiu Anton.

 

Gazdele acuză șocul și forțează nota, doar-doar vine o eliminare și la reșițeni. Mondragon (min. 66) îl provoacă pe Lascu, acesta nu îi dă satisfacție, iar brazilianul îi aplică o lovitură de cap în figură! Pe fază, asistentul Damian Antal îi comunică „centralului” gestul reprobabil, astfel că Mondragon este și el eliminat! CSM Slatina rămâne din min. 67 în 9 jucători, iar rossonerii se și vedeau cu toate cele 3 puncte în cont.

 

Dar nu, dubla superioritate numerică nu i-a ajutat cu nimic pe reșițeni. Antijocul și determinarea oltenilor parcă i-au scos din minți pe jucătorii lui Stoican. Care, deși au atacat continuu, au făcut-o steril, pasând la nesfârșit în jurul careului, fără pic de inspirație. Singurele momente de pericol avea să le creeze pe final Drăghiceanu, care nu a mai avut însă forță să finalizeze decisiv. Cu două șuturi din careu, unul slab, parat ușor de Velcu (singurul șut pe poartă al oaspeților, în min. 86!), și un altul pe lângă poartă (95), Drăghiceanu nu a reușit să smulgă o victorie in extremis. Dar ce să spunem despre colegii acestuia? 14 șuturi au tras la poartă rossonerii în meciul cu Steaua, din care 8 pe spațiul porții, pe când acum, jucând 30 de minute cu doi oameni în plus, au reușit să șuteze de doar 6 ori și numai o dată pe poartă!

 

Au obținut un punct pentru CSMR pe terenul din Slatina: I. Rus – Dolghi (77, C. Rus), Elton da Silva, Rimovecz – Gomboș, Dudea, Fărăgău (87, Chera), Fota – Drăghiceanu, A. Burlacu (60, Negru) – Lascu (87, Napoleone). Echipa gazdă, pregătită de Daniel Oprescu, a smuls un punct cu: Velcu – Mitran, Stan, Mondragon, C. Toma – D. Toma, Năstăsie (77, C. Radu) – Ciocâlteu (69, Riza), Doman (69, Donca), R. Popa – Val. Alexandru (69, Sălcianu).

 

Cu două etape înaintea încheierii sezonului regular, CSM Reșița se află pe locul 9, cu 24 de puncte, la 4 puncte de locurile de play-off și la 9 puncte de zona retrogradării. Săptămâna viitoare, rossonerii vor juca acasă cu Gloria Buzău (locul 4, cu 31 puncte), iar apoi la CFC Argeș (loc 14, cu 21 puncte).

 

Sursă foto: FB CSM Reșița

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available