Specializați în spargeri de magazine în Italia și Germania, li s-a înfundat la Caransebeș

Seif furat din Euro Shoping Mall Caransebeș în numai 38 de secunde! Autorii se pare că sunt doi bărbați, de 31 și 32 de ani, cu trecut infracțional în Italia și Germania. Primul își are domiciliul în satul Măgura (Crâșma), comuna Zăvoi, din județul Caraș-Severin, iar celălalt, în județul Arad.

Potrivit polițiștilor, cei doi „în noaptea de ieri, 28 spre 29 aprilie, au pătruns prin forțarea unei uși în incinta unui centru comercial din Caransebeș, apoi în punctul de lucru al unei case de schimb valutar amplasată în aceeași locație, de unde au sustras un seif metalic conținând o sumă de bani”.

Se pare că aceștia au forțat intrarea prin spatele magazinului Kaufland și au încărcat „prada” într-un autoturism marca Mercedes, care i-a și dat de gol pe cei doi. Procurorii au fost puși pe gânduri de cazierele internaționale ale celor doi, cel din Zăvoi având mai multe condamnări pentru fapte similare în Italia, iar partenerul său, un cazier la fel de bogat în Germania.

Seiful a fost dus la cărășean acasă, în satul Măgura, iar banii au fost împărțiți, cea mai mare parte fiind pusă în borcane cu capac și îngropați chiar în curtea casei. Procurorii spun că locuința cu pricina a fost permanent supravegheată de către polițiști, astfel că, în această dimineață, când cei doi au vrut să plece cu respectivul autoturism, au fost opriți în trafic, o parte din bani fiind găsită asupra lor.

„Imediat am cerut mandat de percheziție a locuinței din Măgura și am reușit să recuperăm prejudiciul”, spune Maria Colțan, primprocuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș, prejudiciu care s-ar ridica la aproximativ 16.000 de lei.

„Acțiunile au fost efectuate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române”, transmite și inspectorul Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Cel mai probabil, cei doi vor fi reținuți de către procurori pentru 24 de ore.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite