Spectacol în Valea Domanului: CSM Reșița – 10 minute, Petrolul – 80. Pe goluri: 0-4!

Ocoliți de Covid, roș-negrii au fost băgați în boală, azi, de galbenii Petrolului, la primul meci jucat de CSM Reșița în noul sezon. Un 0-4 de pus în ramă de către antrenorul Alex Pelici.

CSM Reșița a debutat în forță. 10 minute! Timp în care nu a reușit să puncteze, din păcate, decât la impresia artistică.

După ce au scăpat victoria printre degete în prima etapă, cu Farul, când au încasat două goluri pe final de meci, ploieștenii pregătiți de Viorel Moldovan au venit la Reșița chitiți să ia toate cele 3 puncte. Dar rosso-nerii i-au luat prin surprindere, atacând în viteză pe ambele flancuri și creându-și ocazii de gol uriașe. La finalizare s-a aflat de fiecare dată vârful de atac Ene.

Prima oară, în minutul 3, acesta a fost găsit liber la 7-8 metri de poartă. La o centrare din scurt de pe dreapta, Ene a vrut să reia pretențios cu dreptul, dar tehnica l-a trădat: a luftat spectaculos, mingea trecându-i printre picioare. Peste două minute însă, tot cam de la 8 metri de buturi, dar dintr-o poziție mult mai complicată, Ene chiar reușește voleul. Golul pare iminent, dar Avram respinge printr-un plonjon de portar adevărat.

Cele 10 minute de iureș la poarta găzarilor i-au trezit brusc din letargie pe oaspeți, care intraseră pe teren ca și cum cele 3 puncte nu au cum intra decât în contul echipei cu buget de promovare în prima ligă. Petrolul a echilibrat rapid, a împins jocul în jumătatea adversă, doar absența ocaziilor de gol la poarta lui Cobrea putând lăsa impresia că meciul este echilibrat. Nici vorbă de așa ceva.

Golurile au venit la primele două mari ocazii petroliste, în minutele 36 (Ekollo) și 41 (Bratu). Camerunezul a finalizat cu capul, din plonjon, o centrare de pe stânga a lui Vajushi. Cobrea parase în prima instanță mingea trimisă pe centrul porții, dar a scăpat-o apoi după linia porții. Iar peste 5 minute, Bratu a fost mai rapid decât Ilie, a avansat în careu, l-a fentat scurt pe unul dintre fundașii centrali și, de la 7-8 metri, a trimis pe lângă Cobrea, dintr-o poziție din care nu se putea rata.

Schimbările operate la pauză de antrenorul Pelici nu au apucat să-și arate efectele. Un contraatac declanșat pe stânga de Vajushi se împotmolește la marginea careului, oaspeții plimbă mingea ca la handbal până pe partea opusă, pentru ca în final aceasta să ajungă tot la Vajushi, după un un-doi care a arătat și limitele celuilalt fundaș lateral al gazdelor, Lungu. Albanezul punctează, deci, pentru 0-3 în debut de repriză (min. 50), situație greu de luat în calcul în pauză de către Pelici. Astfel, jucătorii acestuia nici nu s-au dezmeticit, că s-au și văzut nevoiți să repună din nou mingea la centrul terenului. De astă dată după un gol, cu numărul 4, marcat de Roige (min. 52).

A urmat un joc de-a șoarecele și pisica, în care oaspeții mai puteau înscrie de câteva ori, dacă Cobrea nu și-ar fi adus aminte până la urmă că este totuși portar. Dar se putea face și 1-4, dacă Astafei (min. 74) nu executa slab o lovitură de la 11 metri.

Gazonul nou de pe Stadionul Mircea Chivu a favorizat, așa cum era de așteptat, echipa care vrea și are cu ce să joace fotbal. Azi au vrut ambele echipe. Dar au avut cu ce… doar oaspeții.

CSM Reșița: Cobrea – Lungu, Dudea, Dumitraș, Ad. Ilie (46, Rașoveanu) –  Danci, Breșneni (76, Matulevicius) – Chera (66, Dat), Astafei, Buș – Ene (46, Vădrariu)

Petrolul Ploiești: Avram – Mendoza, Vajushi (86, Levy), Manolache, Țicu (86, Poelmas) – Meijers – Bratu (66, Enache), Ekollo, Nir (58, Tudor), Roige – Balint (86, Diarra).

Etapa viitoare, a III-a, CSM Reșița (0 puncte, 1 meci jucat) joacă la Aerostar Bacău, echipă care vine după două înfrângeri: 0-1 cu U Cluj și 0-1 la Farul (meci în care băcăuanii au jucat o repriză cu un om în plus).

Explicație foto: Guardia Ultra și-a încurajat echipa și la acest meci (televizat), de pe dealul din spatele Tribunei a II-a, în condițiile în care accesul spectatorilor pe stadion nu a fost posibil, din cauza măsurilor sanitare impuse de pandemia de COVID. Sursă foto: gsp.ro

UPDATE, ora 16.45

„Cer scuze celor care cred în noi”

Alex Pelici: „Am început jocul bine, cred că în primele minute am avut două-trei ocazii clare de a marca. Din păcate, nu le-am fructificat şi, încet-încet, Petrolul a pus stăpânire pe joc. Am primit goluri pe greşeli elementare şi de neacceptat la acest nivel. E o înfrângere ruşinoasă, cer scuze celor care au venit astăzi alături de noi şi care cred în noi. Îmi pare rău, dar trebuie să mergem înainte şi să încercăm să recuperăm la Bacău punctele pierdute. E un prim meci, sunt multe lucruri de pus la punct, dar în primul rând trebuie să jucăm cu determinare şi ambiţie şi să nu cedăm. Pentru că dacă cedăm, se întâmplă ceea ce s-a întâmplat astăzi. Trebuie să luptăm până la ultima picătură de energie, asta e clar. Greşeli se întâmplă, noi nu am profitat de ele, pentru că până în minutul 10 am fi putut avea lejer un avantaj de două-trei goluri. Dar fotbalul se joacă pe goluri, iar ei ne-au prins şi au marcat. Prea multe lucruri nu sunt de spus, e ruşinos, din păcate”.

Viorel Moldovan: „Am suferit o înfrângere injustă în prima etapă, încă nu am digerat-o, ca să spun aşa, dar acel meci cu Farul este deja istorie, important pentru noi a fost ca astăzi să câştigăm, şi am făcut-o de o manieră categorică. Cam asta este echipa şi jocul pe care mi-l doresc. Sunt convins că vom prinde încredere, uşor-uşor vom regla lucrurile şi din punct de vedere tehnico-tactic. Mă refer la relaţiile de joc, la omogenitatea echipei, pentru că avem foarte mulţi jucători noi. Important era să câştigăm şi să luăm trei puncte astăzi, ca să putem construi pe o bază bună din punct de vedere mental. Mă bucur pentru băieţi, au reacţionat excelent, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, să nu ne entuziasmăm prea tare, chiar dacă am practicat un joc consistent astăzi. Drumul este lung, trebuie să rămânem echilibraţi şi să strângem puncte pentru a accede în play-off”.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite