Spectacole folclorice la centrele pentru persoane cu nevoi speciale din Caraș-Severin

 

În curtea Centrului „Sfânta Maria“ Reșița va avea loc astăzi, 12 septembrie, de la ora 17.00, un spectacol muzical-coregrafic intitulat „Dreptul de a fi diferit“.

 

Beneficiarii Centrului „Sfânta Maria“ vor putea urmări „interpreți cărășeni de frunce” și să admire „jocul și portul strămoșesc”, informează noul manager al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Caraş-Severin, Dan Mirea, care intenționează să organizeze astfel de evenimente, alături de Direcția Generală de Asistență Socială şi Protecția Copilului (DGASPC) Caraș-Severin, la toate centrele pentru persoane cu dizabilități din județ.

 

Spectacolul folcloric va fi susținut de interpreții de muzică populară bănățeană Ramona Vița, Titian Puichiță, Mirabela Delia, Camelia Ceocu și Cătălin Țîru, acompaniați de Orchestra „Virtuozii Semenicului“. Nu va lipsi nici Ansamblul „Bârzava“, care va aduce în fața spectatorilor inconfundabilele-i suite de dansuri bănățene, în coregrafia lui Petru Bagiu și sub coordonarea Mariei Aghescu.

 

Evenimentul de astăzi este organizat de Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale și Direcția Generală de Asistență Socială şi Protecția Copilului Caraș-Severin.

 

UPDATE – 13 septembrie, ora 13.00

 

Președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca, vicepreședintele Marius Isac și conducerea DGASPC Caraș-Severin au ținut să se afle ieri în mijlocul beneficiarilor Centrului „Sfânta Maria”, la spectacolul „Dreptul de a fi diferit”.

 

„Persoanele cu dizabilități au nevoi speciale. Pe lângă acestea, au și nevoi elementare pe care noi, cei neafectați, ni le putem permite cu ușurință. Ramona și Petrica Vița alături de cei care îi acompaniază fac parte din zestrea noastră de valori care dau bogăția acestui județ. Dacă oricare dintre noi putem să ne bucurăm de cântecele doamnei Ramona sau de sunetul taragotului lui Petrica Vița, iata că azi, și cei cu nevoi speciale au putut să o facă. Conducerea DGASPC Caraș-Severin alături de cea a Centrului de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale a județului au făcut posibil acest lucru. Motiv pentru care le mulțumesc.”, a transmis aseară președintele Romeo Dunca.

 

Și colegul acestuia, vicepreședintele Marius Isac, și-a exprimat solidaritatea cu persoanele cu nevoi speciale: „Împreună cu președintele Consiliului Județean domnul Romeo Dunca și însoțiți de colegi din DGASPC Caraș-Severin, am avut bucuria de a participa la un eveniment organizat în incinta Centrului „Sfânta Maria” din Reșita, unde unii din cei mai apreciați interpreți ai județului, doamna Ramona Viţa si ansamblul Virtuozii Banatului, au încântat beneficiarii și audiența cu interpretările lor. Încă o dată ne-am exprimat solidaritatea cu persoanele care poartă greutatea dizabilităților, reiterând sprijinul constant pentru dezvoltarea la nivel județean a serviciilor destinate persoanelor cu dizabilități.”

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available