Spitalele din Caraș-Severin, sprijinite de Episcopia Caransebeșului

 

Pe parcursul acestui an, declarat de Sinodul Bisericii Ortodoxe Române drept „Anul omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor”, Episcopia Caransebeșului vine în sprijinul unităților sanitare din Caraș-Severin printr-o serie de acțiuni ce vizează atât personalul medical cât și pe pacienții îngrijiți în spitale.

 

Peste 2.000 de litri de dezinfectanți au ajuns, la acest început de an, în cele cinci spitale publice din Caraș-Severin, în cadrul unei acțiuni derulate de Sectorul Social-Misionar al Episcopiei Caransebeșului, cu sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

 

„Dacă în anul 2023, Episcopia Caransebeșului a fost alături de bolnavi prin Sectorul Social-Misionar, oferindu-le acestora mai multe articole medicale, și anul acesta se va îngriji în mod sistematic de cei aflați în suferință. Astfel, cu binecuvântarea Părintelui Episcop Lucian, încă de la începutul anului, ostenitorii Sectorului Social-Misionar au mers în fiecare spital din județul Caraș-Severin, respectiv Spitalul Orășenesc Oravița, Spitalul Orășenesc Moldova Nouă, Spitalul Orășenesc Oțelu Roșu, Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș și Spitalul Județean de Urgență Reșița, împărțind peste 2.000 de litri de dezinfectanți”, au transmis reprezentanții Episcopiei Caransebeșului. În contextul Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor, pe tot parcursul anului 2024, Episcopia Caransebeșului va desfășura acțiuni similare.

 

 

„Activitatea desfășurată de Episcopia Caransebeșului se înscrie în spectrul de activități pe care noi le desfășurăm de foarte multă vreme încoace. De-a lungul timpului Eparhia noastră, prin purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Episcop Lucian, a stat aproape de cei aflați în suferință și în necazuri, de cei aflați în nevoi, desfășurând foarte multe programe de cercetare și programe de rugăciune. Anul acesta, mai ales că este anul omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor, vom avea un astfel de proiect prin care toți preoții din Eparhie vor cerceta pe cei bolnavi, se vor săvârși rugăciuni și Taina Sfântului Maslu la căpătâiul acestora, vor fi împărțite cărți de rugăciune gratuit tuturor celor care se află în unitățile spitalicești și unitățile de îngrijire socială de pe raza Eparhiei noastre. Acest proiect este continuarea celui desfășurat în anii trecuți, în care au fost împărțite tuturor așezămintelor medicale și sociale cărți de rugăciuni, Sfânta Scriptură, Acatiste, Paraclise, cărți cu rugăciuni adresate Maicii Domnului”, a afirmat părintele Gabriel Gozman, consilier eparhial în cadrul Sectorului Social-Misionar al Episcopiei Caransebeșului.

 

Reprezentanții Episcopiei Caransebeșului precizează că, pe tot parcursul anului, există un program de vizitare a tuturor unităților medicale și așezămintelor sociale, de către Preasfințitul Lucian împreună și preoți: „Ierarhul și preoții se vor ruga pentru cei neputincioși, îi vor îmbărbăta prin binecuvântare și cuvintele de mângâiere și le vor oferi mai multe cărți de rugăciune, Sfinte Scripturi și alte daruri”.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite