Accident mortal în apropiere de Băile Herculane

 

Un bărbat care circula pe Drumul Național 6, pe partea carosabilă, a fost acroșat de un autoturism ce circula în direcția Caransebeș. În urma accidentului, bărbatul și-a pierdut viața.

 

Potrivit cercetărilor efectuate de polițiștii de la Biroul Drumuri Naționale și Europene, un bărbat de 46 de ani, din Anina, care se deplasa pe partea carosabilă, pe Drumul Național 6, în apropiere de Băile Herculane, a fost acroșat de un autoturism condus de o femeie de 30 de ani, din comuna Mehadia, care circula din direcția Orșova către Caransebeș. Accidentul, în urma căruia bărbatul a decedat, s-a petrecut aseară, în jurul orei 19.00.

 

„Conducătoarea auto a fost testată cu privire la consumul de alcool și substanțe psihoactive, rezultând că nu se afla sub influența acestora. În acest caz a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a tuturor circumstanțelor în care s-a produs evenimentul”, precizează reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

 

În contextul acestui accident, polițiștii atrag atenția că circulația pe timp de noapte impune mai multă rigurozitate în privința respectării tuturor regulilor rutiere. Astfel, pe timp de noapte, pietonii care circulă pe partea carosabilă a unui drum neprevăzut cu trotuar sau acostamente trebuie să aibă aplicate pe îmbrăcăminte accesorii fluorescent-reflectorizante sau să poarte o sursă de lumină, vizibilă din ambele sensuri; bicicliștii și conducători de mopede și motociclete trebuie să se asigure de funcționarea normală a sistemelor de iluminare și semnalizare și să poarte vesta reflectorizantă; căruțașii trebuie să poarte îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante, la lăsarea serii sau atunci cand vizibilitatea este redusă. Nu în ultimul rând, conducătorii auto trebuie să adopte o manieră prudentă de conducere, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

 

„Respectaţi regimul legal de viteză, întrucât viteza reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere. Circulaţi cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule”, transmit polițiștii.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite