Suntem prezenți și pe

Actualitate

Spitalele din Reșița și Caransebeș sunt pregătite să preia 52 de pacienți cu coronavirus. Prefectul Gâfu dă asigurări că situația e sub control în județ

Publicat cu

în

Prefectul județului Caraș-Severin, Cristian Gâfu, a transmis, astăzi, că autoritățile au pus la punct planul de măsuri ce trebuie implementate în funcție de evoluția cazurilor de infectare cu coronavius. S-a avut în vedere inclusiv reconfigurarea secțiilor de boli infecțioase pentru a putea trata bolnavii cu COVID-19.

„Încă de sâmbătă am stabilit strategia pentru cele două spitale din județ care au secții de boli infecțioase. Este vorba despre Spitalul Județean de Urgență Reșița și Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș. Ambele sunt pregătite în acest moment să preia pacienți cu coronavirus dacă ajungem în situația în care capacitatea Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara va fi depășită”, a declarat prefectul Cristian Gâfu. Acesta a precizat că și celelate spitale din județ sunt pregătite să preia de la Reșița și de la Caransebeș pacienți cu alte afecțiuni decât cele infecțioase, în cazul în care cele două unități medicale vor fi suprasolicitate. „Nu suntem în faza aceasta, dar am preferat să ne pregătim înainte, astfel încât în momentul în care se întâmplă să fim siguri că putem acționa”, a explicat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

De asemenea, „dacă numărul persoanelor infectate cu coronavirus va depăși capacitatea existentă în Secția de Boli Infecțioase, la Staționarul III al spitalului din Reșița a fost gândită o reorganizare, astfel încât pacienții cronici care nu au afecțiuni ce pot pune în pericol alți bolnavi să fie mutați pe alte secții, pentru a mări capacitatea”, a precizat, la rândul său, Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin.

Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Reșița, situată în incinta Staționarului III, are o capacitate de 40 de paturi, iar Compartimentul de Boli Infecțioase de la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș are 12 paturi.

 

Facebook Comments
Continuați
1 comentariu

1 comentariu

 1. Pacient

  20 martie 2020 at 1:12

  Ceea ce nu stie domnul prefect Gafu si cetatenii resitei, este ca acest personal medical din linia 1, care este expus riscului de a se imbolnavi ei primii cu Coronavirus, acestor asistenti si infirmieri medicali, li s-au redus sporurile de periculozitate.
  Din surse sigure, acest personal medical, asteapta ca toti care au aprobat diminuarea sporului lor pe drept castigat, sa-i aibe ca pacienti cu Covid-19, ca vor vedea ei atunci ingrijire….!

  Nu se poate domnule prefect asa nedreptate si umilire fata de aceste cadre medicale!
  Dati la oameni sporurile taiate (furate) de Consiliul Judeteam, de fostul habarnist de manager Murgu W. si cu aprobarea tradatorilor de sefi de sectie si sindicatul spitalului!
  Fiindca roata vietii se invarte si va vine randul ca pacienti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept the Privacy Policy

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai citite