Vindecat?! Primul pacient din Caraș-Severin confirmat cu coronavirus a fost externat!

Reșițeanul în vârstă de 27 de ani, angajat la Dedeman, a fost externat în această seară de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. El va rămâne 14 zile în izolare la domiciliu.

„În urma ultimului buletin de analize ieșit negativ, medicii au considerat că îl pot lăsa acasă pe tânărul de 27 de ani. Acesta a fost adus la domiciliu, în această seară, cu o autoutilitară a Serviciului Județean de Ambulanță Caraș-Severin. El va rămâne acasă, în autoizolare, timp de două săptămâni, după care medicii vor decide dacă va putea ieși în comunitate”, a declarat Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin.

CITEȘTE ȘI: Primul reșițean confirmat pozitiv, și apoi negativ, la infecția cu coronavirus rămâne în Spitalul de Boli Infecțioase!

La Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara rămân internate, în continuare, celelalte patru persoane confirmate cu coronavirus în Caraș-Severin. Este vorba despre un bărbat și două femei din Reșița și un bărbat din județul Cluj. Toți se aflau în carantină la Reșița, după ce se întorseseră din Italia.

Totodată, încă sunt așteptate rezultatele analizelor pentru contacții tânărului de 27 de ani.

Reamintim pe scurt: pacientul a fost internat în 9 martie la Spitalul Județean din Reșița. În 10 martie dimineața i s-au prelevat probe, primul rezultat al analizelor a fost neconcludent, al doilea a ieșit pozitiv. Așa că în aceeași zi, 10 martie, pacientul a fost dus la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. Acolo, în 13 martie analizele au ieșit negative (deci bune), dar în 14 martie au fost iar pozitive la coronavirus! Acum, în 16 martie seara, aflăm că ultimele analize au fost negative. Să înțelegem de aici că pacientul e vindecat?

CITEȘTE ȘI: Primul caz de coronavirus confirmat în Caraș-Severin! Pacientul este de aseară în izolatorul Spitalului Județean din Reșița!

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available