UPDATE. Primul reșițean confirmat pozitiv, și apoi negativ, la infecția cu coronavirus rămâne în Spitalul de Boli Infecțioase!

Trei pacienți internați la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara vor fi externați în această seară. Printre aceștia nu se află și reșițeanul de 27 de ani, primul caz de coronavirus din Caraș-Severin.

„În această seară vor fi realizate procedurile de externare pentru trei pacienți care au fost internați în Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara. Ultimele două rezultate ale testelor realizate acestor persoane sunt negative, iar conform definiției de caz, acestea sunt considerate vindecate. Este vorba despre femeia de 26 de ani din Hunedoara, de bărbatul de 44 ani și fiica acestuia în vârstă de 16 ani tot din Hunedoara. Astfel, la nivel național sunt considerate vindecate nouă persoane care au fost infectate cu noul coronavirus”, informează Ministerul Sănătății.

În ceea ce-l privește pe tânărul de 27 de ani din Reșița, care urma, și el, să fie testat astăzi pentru a doua oară la Spitalul de Boli Infecțioase din Timșoara, după ce la analizele de ieri rezultatul a fost negativ, purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin, Daniel Botgros, a declarat că acesta rămâne în evaluare la spital, unde este internat încă de marți. „Nu am primit rezultatele ultimului test, dacă el a fost efectuat”, a precizat Botgros.

UPDATE 1, 14 martie, ora 22.05

În această seară, tânărul de 27 de ani care este angajat al magazinului Dedeman a fost externat de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara împreună cu fetița sa, care fusese internată odată cu el. „Bărbatul a avut trei rezultate negative pe COVID-19, dar nu l-am externat până astăzi pentru că era internat împreună cu fetița sa și am așteptat ca și micuța să aibă măcar 2 teste negative”, ne-a declarat dr. Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al spitalului.

UPDATE 2, ora 23.15

Contactat telefonic de redacția noastră, reșițeanul de 27 de ani din Reșița, cel care este angajat la Dedeman, infirmă spusele doctorului Musta care, cel mai probabil, a făcut o confuzie. În primul rând, reșițeanul nu are încă niciun copil, soția sa fiind însărcinată și rămasă în supraveghere, iar al treilea test, spune acesta, a ieșit pozitiv la coronavirus, fapt pentru care rămâne internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.

UPDATE 3, ora 23.30

PRECIZARE. Bărbatul de 27 de ani, primul pacient cu coronavirus din județ, are testul de sâmbătă, 14.03.2020, POZITIV. În aceste condiții, rămâne în spital până va fi declarat sănătos. Buletinul lui de analize e în posesia DSP Caraș-Severin„, ne declară Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP CS.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available