Coronavirusul impune și în România starea de urgență! În vigoare începând din 16 martie!

Din cauza epidemiei de coronavirus, România va fi de săptămâna viitoare în stare de urgență, a anunțat azi președintele Klaus Iohannis.

„Am decis să decretez stare de urgenţă la începutul săptămânii viitoare”, a declarat Klaus Iohannis după ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţii de către membrii Cabinetului Orban 3, din care face parte ca și până acum cărășeanul Ion Marcel Vela, ministru al Afacerilor Interne, cel care a primit din nou aviz pozitiv din partea Comisiilor parlamentare de apărare.

Președintele țării a explicat că a luat această decizie pentru că starea de urgență va face posibilă alocarea de noi resurse importante pentru gestionarea crizei. „Guvernul va avea ocazia să aloce mai mulți bani în domeniul sănătății, mai mulți bani pentru medicamente, mai mulți bani pentru aparatură medicală”, a exemplificat Iohannis, subliniind și că starea de urgență „va permite să se realizeze achiziții într-un timp foarte scurt, cu proceduri simplificate, punând astfel la dispoziţia Guvernului toate instrumentele necesare pentru a gestiona în modul cel mai eficient criza generată de coronavirus”.

Totodată, Iohannis a transmis felicitări noului guvern „și mult succes. Apreciez în mod deosebit votul care s-a dat astăzi în Parlament. Astăzi s-a transmis un mesaj de unitate. Sunt foarte bucuros că majoritatea parlamentarilor au înțeles importanța acestui moment, greutatea lui și nevoia unei acțiuni unitare pentru România și pentru români. Prima prioritate a noului Guvern este lupta cu epidemia de coronavirus”.

Vom reveni în resita.ro cu detalii privind implicațiile pe care le va avea instituirea stării de urgență. O măsură similară a fost luată de Italia (destul de târziu), Spania, Cehia, Bulgaria, dacă e să amintim doar câteva țări europene.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite