Suntem prezenți și pe

Evenimente

Coronavirusul impune și în România starea de urgență! În vigoare începând din 16 martie!

Publicat cu

în

Din cauza epidemiei de coronavirus, România va fi de săptămâna viitoare în stare de urgență, a anunțat azi președintele Klaus Iohannis.

„Am decis să decretez stare de urgenţă la începutul săptămânii viitoare”, a declarat Klaus Iohannis după ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţii de către membrii Cabinetului Orban 3, din care face parte ca și până acum cărășeanul Ion Marcel Vela, ministru al Afacerilor Interne, cel care a primit din nou aviz pozitiv din partea Comisiilor parlamentare de apărare.

Președintele țării a explicat că a luat această decizie pentru că starea de urgență va face posibilă alocarea de noi resurse importante pentru gestionarea crizei. „Guvernul va avea ocazia să aloce mai mulți bani în domeniul sănătății, mai mulți bani pentru medicamente, mai mulți bani pentru aparatură medicală”, a exemplificat Iohannis, subliniind și că starea de urgență „va permite să se realizeze achiziții într-un timp foarte scurt, cu proceduri simplificate, punând astfel la dispoziţia Guvernului toate instrumentele necesare pentru a gestiona în modul cel mai eficient criza generată de coronavirus”.

Totodată, Iohannis a transmis felicitări noului guvern „și mult succes. Apreciez în mod deosebit votul care s-a dat astăzi în Parlament. Astăzi s-a transmis un mesaj de unitate. Sunt foarte bucuros că majoritatea parlamentarilor au înțeles importanța acestui moment, greutatea lui și nevoia unei acțiuni unitare pentru România și pentru români. Prima prioritate a noului Guvern este lupta cu epidemia de coronavirus”.

Vom reveni în resita.ro cu detalii privind implicațiile pe care le va avea instituirea stării de urgență. O măsură similară a fost luată de Italia (destul de târziu), Spania, Cehia, Bulgaria, dacă e să amintim doar câteva țări europene.

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Actualitateo oră în urmă

Un primar urechist: „Știam că se întâmplă ceva necurat acolo”. Aquacaraș și Poliția Locală Caransebeș îi demonstrează lui Felix Borcean că bate câmpii [FOTO]

Utile3 ore în urmă

O nouă ofertă publică pentru vânzarea de titluri de stat. Nazare: „Este o modalitate de economisire dedicată persoanelor fizice, în condiții avantajoase”

Actualitate4 ore în urmă

Filtre rutiere pe drumurile publice din Caraș-Severin. Zeci de șoferițe au fost trase pe dreapta de polițiști

Actualitate5 ore în urmă

„Cititul dăunează grav ignoranței!”. Elevii unei școli din Reșița au vestit venirea primăverii într-un mod inedit

Administrație6 ore în urmă

Prețul pandemiei, varianta DSP. Câți bani publici și pe ce au fost cheltuiți în Caraș-Severin în lupta împotriva COVID-19

Actualitate10 ore în urmă

Două străzi din Reșița, fără apă potabilă

Actualitate13 ore în urmă

Chinezăria din Lupac nu se dezice: ciurul de sortare e mai mult stricat decât activ

Politică14 ore în urmă

ȚEAPĂ. La împărțirea cașcavalului din ATOP, opoziția „unită” din CJ Caraș-Severin a propus trei candidați pe singurul loc oferit de liberali!

Sporto zi în urmă

Alin Minteuan, după o nouă înfrângere: „Trebuie să recunoaștem că atâta putem în acest moment”

Turismo zi în urmă

Cele mai lungi chei din țară se află în Caraș-Severin. „Zecile de cascade și sutele de peșteri și avene nu sunt întâmplătoare”

Cele mai citite