UPDATE. A fost confirmat al 99-lea caz național, ne apropiem de Scenariul al treilea

Ministerul Sănătății a confirmat al 99-lea caz de român infectat cu coronavirus. Odată depășite 100 de cazuri de persoane infectate, Organizația Mondială a Sănătății recomandă aplicarea scenariului al treilea.

Intrarea în scenariul al 3-lea presupunea, în estimarea inițială, „transmiterea susținută pe scară largă, cu creșterea presiunii asupra sistemului de îngrijiri de sănătate (101-2000 cazuri)”.

O parte din măsurile prevăzute pentru Scenariul 3 au fost deja adoptate de autorități, iar la acest moment nu avem confirmarea faptului că există o „transmitere susținută pe scară largă” a noului coronavirus (COVID-19). Tipologia cazurilor de până în prezent arată o trasabilitate a contactelor persoanelor care sunt confirmate pozitiv cu noul coronavirus. În acest sens, echipele direcțiilor de sănătate publică desfășoară anchete epidemiologice pentru identificarea tuturor contacților persoanelor confirmate pozitiv, transmit autoritățile medicale din Caraș-Severin. „Totodată, menționăm faptul că, față de previzionarea realizată, până la acest moment nu au survenit decese în urma infectării cu noul coronavirus”, spune Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin. Nu există decese în țară, dar există un caz de deces al unei românce în Italia. Aceasta avea peste 70 de ani.

Măsuri deja adoptate care fac parte din Scenariul 3, înainte de a se intra efectiv în Scenariul 3:
• Măsuri de distanțare socială, limitarea contactului dintre persoane.
• Limitarea activităților colective.
• Punerea în aplicare a planului de pregătire pentru pandemie.
• Raportarea călătoriilor (ex: istoricul călătoriilor simplificat).
• Implementare de puncte medicale avansate în cadrul unităților sanitare.

„La nivelul CNSSU urmează să fie reanalizat planul de măsuri, în sensul înăspririi unor măsuri deja luate și/sau completarea acestora cu alte tipuri de măsuri necesare combaterii răspândirii noului coronavirus (COVID-19)”, mai precizează reprezentantul DSP Caraș-Severin.

UPDATE, ora 15.53

S-a depășit suta de cazuri confirmate!

Grumul de Comunicare Strategică anunță că sunt confirmați pozitiv la testul pentru coronavirus (COVID-19) deputatul PNL Lucian Heiuș, primarul Devei, Florin Oancea, și administratorul public Adrian David Nicolae. Toți 3 se află în izolare la domiciliu, au participat la reuniunea BPN a PNL la care a participat și senatorul Chițac, dar ieri nu au fost prezenți la reuniunea Biroului Executiv al PNL.

S-a ajuns astfel la 102 cazuri confirmate cu COVID-19, trei dintre acești bolnavi fiind reșițeni.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite