UPDATE. Coronavirus în Caraș-Severin: 4 cazuri confirmate, peste 300 de persoane izolate la domiciliu, 51 în carantină

DSP Caraș-Severin a comunicat ultimele date centralizate referitoare la evoluția infecțiilor cu coronavirus în județ. În informațiile furnizate azi-noapte, de Grupul de Comunicare Strategică, se strecurase o eroare. Ultimele două persoane din Caraș-Severin confirmate cu coronavirus erau în carantină la Reșița, nu în Dâmbovița! 

În momentul de față, cele trei persoane în cazul cărora s-a confirmat, în cursul serii, infecția cu coronavirus sunt internate la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. Vă reamintim, este vorba despre o femeie în vârstă de 32 de ani, revenită din Italia pe 10 martie și aflată în carantină la Caransebeș, un bărbat în vârstă de 55 de ani și o femeie de 27 de ani, ambii reveniți din Italia și aflați în carantină la Reșița.

„În total, în momentul de față, în centrele de carantină din Caraș-Severin se află 51 de persoane. Toate vor fi testate pentru a se stabili dacă sunt infectate sau nu cu coronavirus. Până acum, au fost recoltate probe de la 37 de persoane”, informează Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin. Totodată, 304 cărășeni sunt izolați la domiciliu.

În ceea ce privește primul caz confirmat în Caraș-Severin, tânărului de 27 de ani din Reșița îi va fi făcut, astăzi, un nou set de analize și, dacă rezultatul va fi negativ, la fel ca acela de ieri, va fi externat și plasat în izolare la domiciliu pentru următoarele 14 zile.

În continuare sunt așteptate rezultatele testelor făcute soției acestuia și celorlalte aproape 200 de persoane identificate că ar fi intrat în contact direct cu el.

La nivel național, s-a ajuns la 97 de cazuri confirmate.

UPDATE 1, ora 12.10

DSP se corectează: 3, nu 4 cazuri de cărășeni cu COVID-19!

DSP Caraș-Severin transmite acum că, de fapt, bărbatul în vârstă de 55 de ani este de loc din Cluj! Totodată, femeia de 32 de ani care fusese carantinată la Caransebeș este din Reșița, la fel ca și aceea de 27 de ani, care a fost în carantină la Reșița.

În concluzie, dacă DSP și GCS nu se mai răzgândesc, în prezent avem nu patru, ci trei cazuri de cărășeni confirmați cu COVID-19, toți din Reșița!

UPDATE 2, ora 21.35

Al 4-lea reșițean cu coronavirus!

Numărul cărășenilor infectați cu virusul corona ajunge din nou la 4, în această seară fiind confirmată o infectare la un bărbat din Reșița în vârstă de 60 de ani. Acesta s-a întors pe 11 martie din Italia și a fost plasat de către autorități direct în carantină, la locațiile special stabilite din oraș. Acesta va fi transportat la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available