Suntem prezenți și pe

Actualitate

UPDATE. Coronavirus în Caraș-Severin: 4 cazuri confirmate, peste 300 de persoane izolate la domiciliu, 51 în carantină

Publicat cu

în

DSP Caraș-Severin a comunicat ultimele date centralizate referitoare la evoluția infecțiilor cu coronavirus în județ. În informațiile furnizate azi-noapte, de Grupul de Comunicare Strategică, se strecurase o eroare. Ultimele două persoane din Caraș-Severin confirmate cu coronavirus erau în carantină la Reșița, nu în Dâmbovița! 

În momentul de față, cele trei persoane în cazul cărora s-a confirmat, în cursul serii, infecția cu coronavirus sunt internate la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. Vă reamintim, este vorba despre o femeie în vârstă de 32 de ani, revenită din Italia pe 10 martie și aflată în carantină la Caransebeș, un bărbat în vârstă de 55 de ani și o femeie de 27 de ani, ambii reveniți din Italia și aflați în carantină la Reșița.

„În total, în momentul de față, în centrele de carantină din Caraș-Severin se află 51 de persoane. Toate vor fi testate pentru a se stabili dacă sunt infectate sau nu cu coronavirus. Până acum, au fost recoltate probe de la 37 de persoane”, informează Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin. Totodată, 304 cărășeni sunt izolați la domiciliu.

În ceea ce privește primul caz confirmat în Caraș-Severin, tânărului de 27 de ani din Reșița îi va fi făcut, astăzi, un nou set de analize și, dacă rezultatul va fi negativ, la fel ca acela de ieri, va fi externat și plasat în izolare la domiciliu pentru următoarele 14 zile.

În continuare sunt așteptate rezultatele testelor făcute soției acestuia și celorlalte aproape 200 de persoane identificate că ar fi intrat în contact direct cu el.

La nivel național, s-a ajuns la 97 de cazuri confirmate.

UPDATE 1, ora 12.10

DSP se corectează: 3, nu 4 cazuri de cărășeni cu COVID-19!

DSP Caraș-Severin transmite acum că, de fapt, bărbatul în vârstă de 55 de ani este de loc din Cluj! Totodată, femeia de 32 de ani care fusese carantinată la Caransebeș este din Reșița, la fel ca și aceea de 27 de ani, care a fost în carantină la Reșița.

În concluzie, dacă DSP și GCS nu se mai răzgândesc, în prezent avem nu patru, ci trei cazuri de cărășeni confirmați cu COVID-19, toți din Reșița!

UPDATE 2, ora 21.35

Al 4-lea reșițean cu coronavirus!

Numărul cărășenilor infectați cu virusul corona ajunge din nou la 4, în această seară fiind confirmată o infectare la un bărbat din Reșița în vârstă de 60 de ani. Acesta s-a întors pe 11 martie din Italia și a fost plasat de către autorități direct în carantină, la locațiile special stabilite din oraș. Acesta va fi transportat la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Justiție2 ore în urmă

DEZVĂLUIRI. Fost director al Combinatului din Reșița, dovedit „unul dintre cei mai mari criminali ai regimului comunist”!

Administrație11 ore în urmă

10.000 de lei pentru cetățenii care fac Reșița Curată! Primăria pune la bătaie și anul acesta premii în bani pentru asociațiile de locatari/proprietari

Administrație13 ore în urmă

40 de secunde pentru un VOT ISTORIC în CJ Caraș-Severin: asocierea cu Primăria Reșița pentru construirea unui SPITAL NOU

Social19 ore în urmă

Zimbrii se adaptează perfect în Munții Banatului. Încă 20 de exemplare vor ajunge în Caraș-Severin

Actualitate22 de ore în urmă

Primăria Reșița promovează portul popular din Banatul de Munte. La Casa de Căsătorii a fost deschisă o expoziție permanentă de costume tradiționale

Administrațieo zi în urmă

Romeo Dunca și Marius Isac, față în față cu primarii din județ. Miza: accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale

Actualitate2 zile în urmă

Trei zile dedicate artei ceramicii, la Centrul de Tineret Mansarda din Reșița

Sănătate2 zile în urmă

SARS-CoV-2 împlinește un an și în Caraș-Severin. Coronavirusul a fost atras mai mult de femei, dar bărbații i-au căzut victime în număr semnificativ mai mare. Cu 50%!

Educație2 zile în urmă

Puțin peste 300 de dascăli din Caraș-Severin au spus DA vaccinării anti-COVID-19 în etapa prioritară, care a început azi!

Actualitate2 zile în urmă

Surprize pregătite de Primăria Reșița în ziua de Dragobete

Cele mai citite