UPDATE. Primul caz de coronavirus confirmat în Caraș-Severin! Pacientul este de aseară în izolatorul Spitalului Județean din Reșița!

Deși autoritățile din Caraș-Severin încă păstrează tăcerea, aflăm că s-a confirmat primul caz de coronavirus în județ.

Pacientul pare a fi un tânăr de 27 de ani, ajuns aseară la Spitalul Județean de Urgență Reșița cu dureri de gât şi cu stare de rău. Conform declarațiilor acestuia, soția lui s-a întâlnit cu o persoană care avusese contact cu o alta confirmată cu coronavirus.

Devenit suspect, tânărul a rămas sub supraveghere medicală în izolatorul UPU, i s-au recoltat analize, care au fost trimise la Spitalul Victor Babeş din Timişoara. Aflăm că în urmă cu 15-20 minute s-a primit confirmarea de la Timișoara: suspectul este infectat cu COVID-19!

Autoritățile județene încă nu au confirmat informația.

UPDATE 1, ora 21.10

Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin confirmă faptul că tânărul în vârstă de 27 de ani este infectat cu COVID-19. Acesta se prezentase aseară la UPU, iar astăzi a fost transferat într-un izolator din cadrul secției Boli Infecțioase, în incinta Staționarului III al Spitalului Județean de Urgență Reșița. „Pacientul va fi transferat, cu izoleta, în condiții de maximă siguranță, la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara. Mâine, vom efectua ancheta epidemiologică și vom încerca să depistăm toți contacții pacientului”, a declarat Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin.

Potrivit unor surse neoficiale, în ultimele zile tânărul – angajat la Dedeman în Reșița – ar fi intrat în contact cu foarte multe persoane, astfel încât misiunea autorităților va fi una extrem de dificilă. Tot potrivit unor surse neoficiale, și soția acestuia – angajată la BRD – va fi transportată la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

Mâine sunt așteptate și rezultatele testelor în cazul celuilalt pacient izolat la Staționarul II, o femeie în vârstă de aproximativ 60 de ani care s-a prezentat astăzi la UPU cu simptomele unei bronșite acute. Aceasta a intrat în contact cu fiul său, care este șofer de tir în Italia.

UPDATE 2, ora 21.33

Cei doi soți domiciliază în Reșița. El s-ar fi deplasat zilele trecute și în Bratova, unde are o casă, iar acolo a dat mâna cu mai multe persoane. A mers și la o sală de fitness din Reșița… În concluzie, ancheta epidemiologică nu va fi ușor de realizat, aceasta urmând a se finaliza cu conturarea unui număr mare de (noi) cazuri de suspecți de coronavirus.

UPDATE 3, ora 22.13

Dr. Achim Emil Bunda, medic specialist din cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Reșița, a fost trimis în izolare la domiciliu 14 zile. A avut contact, fără a purta costum de protecție, cu pacientul care mai apoi avea să fie confirmat cu coronavirus. „Toată tura de la UPU e compromisă”, ne-au declarat surse medicale.

UPDATE 4, ora 22.20

La ora 22.15 apare primul comunicat oficial. Este trimis de Compartimentul Comunicare al DSP. Iată textul integral:

„Un bărbat de 27 de ani din Reșița este primul pacient cu rezultat pozitiv la coronavirus, din Caraș-Severin. El s-a prezentat la UPU Reșița cu simptome oarecum atipice dar a fost izolat aici și i s-au recoltat probe care au fost trimise la Spitalul «Victor Babeș» din Timișoara. Primul set de analize a avut un rezultat neconcludent dar un al doilea set a ieșit pozitiv. De menționat că nu a călătorit în ultima vreme în Italia sau altă țară afectată de coronavirus. În această seară – 10.03.2020 – va fi transportat cu izoleta la Timișoara, unde va fi internat, la Spitalul «Victor Babeș». Imediat va începe o anchetă epidemiologică a contacților. Soția pacientului este în acest moment izolată la domiciliu, conform protocolului din aceste situații și este asimptomatică”.

Vom reveni cu amănunte. Citește resita.ro!

Continuarea, aici. Și apoi aici.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available