Ancheta epidemiologică în cazul reșițeanului cu COVID-19 încă nu s-a terminat! Până acum, au fost identificați 58 de contacți…

Tuturor contacților direcți ai reșițeanului confirmat cu coronavirus, până acum se știe de 58 de persoane, care au și fost izolate la domiciliu, le vor fi recoltate probe. Pe parcursul zilei de astăzi este așteptat rezultatul analizelor soției bărbatului de 27 de ani. Totodată, a crescut numărul persoanelor aflate în carantină pe raza județului Caraș-Severin.

„Direcția de Sănătate Publică a introdus în izolare 58 de persoane, contacți ai bărbatului de 27 de ani despre care se știe că lucrează la un mare magazin din Reșița. Este vorba în primul rând de membri ai familiei, apoi colegi de serviciu și persoane cu care bărbatul a intrat în contact în timpul unor activități sportive pe care le-a avut. Tuturor li se vor recolta probe care vor fi trimise la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara”, a declarat Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin.

Ancheta epidemiologcă va continua pentru a se stabili dacă va mai fi necesară introducerea și altor persoane în izolare la domiciliu.

Magazinul al cărui angajat este bărbatul de 27 de ani nu a fost închis. Angajații unității Dedeman din Reșița au obligația să dezinfecteze toate suprafețele din oră în oră, iar cei care au intrat în contact direct cu bărbatul infectat cu coronavirus au fost izolați la domiciliu.

Situația în întreg județul

În acest moment, în Caraș-Severin sunt 147 de persoane autoizolate, cele mai multe, 38, la Reșița.

De asemenea, 35 de persoane, majoritatea cu domiciliu în Caraș-Severin, care s-au întros în ultimele zile din străinătate, se află în carantină. 27 de persoane sunt în centre din Reșița și 8 la Caransebeș. Referitor la aceste persoane, Daniel Botgros a precizat că „sunt verificate zilnic de către un corp medical din partea DSP. Doar dacă prezintă simptome le vor fi recoltate probe și, dacă este un caz grav, va fi transportat de urgență la spital”.

La rândul său, prefectul județului, Cristian Gâfu, a dat asigurări că în centrele de carantină sunt asigurate toate condițiile: „Am verificat personal o parte dintre locurile special amenajate pentru carantină. Sunt asigurate condițiile minime de trai. Am vrut să mă asigur că oamenii care vin de pe drum chiar au condiții. Toate spațiile în care sunt duse persoanele în carantină sunt avizate de DSP pe procedura internă”.

Sursă foto: europafm.ro

Continuarea, aici.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite