Starea de alertă, prelungită cu 30 de zile [VIDEO]

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, astăzi, că starea de alertă, care expiră în 16 iulie, va fi prelungită de Guvern cu 30 de zile.

„În aceste condiţii, în care nu doar că nu scade numărul bolnavilor, ba creşte iarăşi, este evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile. (…) Se vor păstra doar restricţiile care sunt acum în vigoare. Nu se prevede acum introducerea de noi restricţii, cum, din păcate, având această evoluţie, nu poate fi vorba de a introduce noi relaxări”, a declarat președintele Klaus Iohannis, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a subliniat că situaţia epidemiologică nu este bună şi a amintit că astăzi peste 600 de persoane au fost detectate cu COVID-19. Iohannis a făcut apel la români să respecte normele: „Este foarte mult şi în acest context, dragi români, vreau să vă spun trei lucruri: protejaţi-vă, protejaţi-vă şi protejaţi şi pe alţii. Purtatul măştii, păstrarea distanţei sunt metode sigure pentru a opri răspândirea acestei epidemii. Respectaţi normele!”.

Președintele României a precizat că nu vor fi luate măsuri care vizează revigorarea economiei. „Guvernul are în pregătire şi o să prezinte la momentul oportun noi şi noi acte normative şi hotărâri care pun în practică Programul de revigorare economică ce a fost prezentat. Revigorarea economică este extrem de importantă după această perioadă complicată prin care am trecut”, a afirmat Iohannis.

Şeful statului a arătat că vineri şi sâmbătă va participa la reuniunea Consiliului European, unde „este foarte important ca România să obţină o sumă cât mai consistentă pentru revigorarea economiei, pentru asta mă voi lupta acolo, împreună cu mine toată echipa României”.

Preşedintele Iohannis a făcut aceste declarații după ce a participat la o şedinţă privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu prim-ministrul Ludovic Orban, viceprim-ministrul Raluca Turcan, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Sursă foto: playtech.ro

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite