COVID-19 în Caraș-Severin. După asistenta medicală, a fost depistat pozitiv și soțul acesteia, infirmier la Spitalul Județean de Urgență Reșița

Ultimele raportări oficiale arată că 22 de cărășeni au în prezent COVID-19, numărul total al infectaților cu SARS-CoV-2, de la începutul pandemiei, ajungând la 134 în Caraș-Severin. Cele 4 cazuri anunțate azi au apărut în tot atâtea zone din județ.

În ultimele 24 de ore, conform raportărilor venite în prima parte a zilei de la Grupul de Comunicare Strategică și Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin, în județul nostru au fost depistate încă patru persoane cu COVID-19. Una dintre acestea este soțul asistentei medicale de pe secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Reșița, infirmier la aceeași unitate medicală. Și acesta a ales să se autoizoleze la domiciliu, împreună cu soția. Numărul bolnavilor de COVID-19 internați la spitalul din Reșița a crescut însă la 8, odată cu depistarea încă unui infectat cu noul coronavirus, o persoană în vârstă de 42 de ani, din Dognecea.

CITEȘTE ȘI: O asistentă de pe secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Reșița, confirmată cu COVID-19. A refuzat internarea și s-a autoizolat la domiciliu!

Încă un caz apărut în zona Caransebeș, despre care nu avem însă niciun detaliu, a ridicat la 5 numărul pacienților cu COVID-19 internați la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș.

Pe de altă parte, cazul femeii în vârstă de 28 de ani din Nicolinț se pare că stă la baza apariției de noi infectări. Angajată la o instituție din Oravița, aceasta a ales autoizolarea la domiciliu după ce a fost depistată cu COVID-19. În ultima zi a ieșit pozitiv la testare și soțul unei colege de serviciu din Oravița a femeii din Nicolinț. Acesta nu a ținut cont de recomandările autorităților, optând și el pentru a rămâne în autoizolare la domiciliu, deci în Oravița, acolo unde s-ar afla de altfel de săptămâna trecută. Cu acest caz se ajunge astfel, în raportările oficiale de la ora prânzului, la un total de 134 de cazuri de COVID-19 înregistrate în Caraș-Severin începând din luna martie. Active mai fiind 22 dintre acestea, cele 4 anunțate azi și cele 18 apărute din 25/26 iunie până ieri, 14 iulie.

Este însă de așteptat ca raportările de mâine să indice o nouă creștere a numărului de cazuri, atâta timp cât, după cum aflăm pe surse, în cursul zilei de azi femeia din Nicolinț infectată cu noul coronavirus a fost informată că și copilul ei a luat virusul. Aceleași surse neoficiale susțin că, la aflarea rezultatului pozitiv al testării minorului, tânăra de 28 de ani s-ar fi răzgândit în privința autoizolării, acceptând internarea în spital. Dacă mama și copilul se află acum (așa cum spun sursele noastre) la spitalul din Reșița vom afla, oficial, abia mâine. Reamintim că, momentan, trei cărășeni infectați cu COVID-19 sunt internați în alte județe: doi în Hunedoara, la spitalul din Hațeg, și unu în județul Timiș, la spitalul din Gătaia.

CONTINUAREA, AICI: Încă un caz COVID-19 în Caraș-Severin: un copil de nici 3 ani! La nivel național, record negativ: 777 de cazuri, în ultimele 24 de ore

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite