Subvenții de la bugetul de stat pentru Consiliul Județean Caraș-Severin. Beneficiar: spitalul din Reșița

Consilierii județeni cărășeni s-au întrunit, ieri, în ședința ordinară aferentă lunii iulie. Pe ordinea de zi s-au aflat 17 proiecte, dintre care două, care vizau Spitalul Județean de Urgență Reșița, au fost introduse în regim de urgență.

Unul dintre proiectele introduse în regim de urgență s-a referit la rectificarea bugetului Spitalului Județean de Urgență cu suma de aproximativ 1,1 milioane de lei, pentru achiziționarea de aparatură medicală: steamer medical pentru imunohistochimie, aparat ventilație, autoclav vertical, etuvă sterilizare cu aer uscat, monitor funcții vitale și instalație centrală de sterilizare. 90% din valoarea acestei sume reprezintă subvenții de la bugetul de stat, diferența fiind acoperită de către Consiliul Județean Caraș-Severin, mai exact 110.000 lei.

Tot în procedură de urgență a fost aprobat și proiectul intitulat „Consolidarea capacității sistemului medical public de gestionare a situației de urgență cauzată de criza COVID-19”, propus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. „În condițiile în care va fi declarat eligibil, prin acest proiect, ce are o valoare de circa 1,5 milioane de lei, vor fi recuperate sumele investite de către Consiliul Județean pentru achiziția de echipamente și aparatură medicală pentru gestionarea crizei sanitare cauzate de COVID-19. Este vorba inclusiv despre cele două aparate Real Time-PCR pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2 care au fost achiziționate pentru spitalele din Reșița și Caransebeș”, a declarat președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu.

Referitor la faptul că încă nu se fac teste la spitalul din Reșița, președintele CJ a explicat că încă este așteptat avizul din partea Ministerului Sănătății: „Sistemul pe care noi l-am achiziționat este prevăzut cu 2.000 de teste de extracție și 1.000 de teste de prelucrare. Ele există, se poate face testare oricând. Aparatura trebuia să ajungă la sfârșitul lunii mai. O componentă, extractorul, nu a ajuns la timp, a ajuns la începutul lunii iunie și până la urmă a fost recepționat. Conform caietului de sarcini și contractului era prevăzută și instruirea cadrelor medicale. Pe 19 iunie s-a făcut și instruirea și, din punctul meu de vedere, din acel moment aparatul era complet funcțional la nivelul Spitalului Județean de Urgență. Era nevoie de un aviz DSP pe care l-au și obținut și, apoi, de un aviz din partea Ministerului Sănătății. S-a făcut o solicitare pe 2 iulie și încă se așteaptă răspunsul”.

În cadrul aceleiași ședințe au mai fost dezbătute și aprobate două proiecte de hotărâre privind aderarea județului Caraș-Severin, în calitate de membru asociat, la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Banat Gaz, respectiv la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Valea Carașului – Valea Almăjului – Clisura Dunării în vederea accesării de proiecte pentru introducerea rețelei de gaze naturale în aceste zone.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available