Încă un caz COVID-19 în Caraș-Severin: un copil de nici 3 ani! La nivel național, record negativ: 777 de cazuri, în ultimele 24 de ore

În momentul de față, în Caraș-Severin sunt 23 de cazuri active de pacienți confirmați cu COVID-19. Printre aceștia, și un copil de nici 3 ani, diagnosticat în ultimele 24 de ore. Este primul caz al unui minor diagnosticat cu infecție cu coronavirus în Caraș-Severin, de la începutul pandemiei.

Femeia în vârstă de 28 de ani din Nicolinț care a fost primul pacient din Caraș-Severin diagnosticat cu COVID-19 care a refuzat internarea și-a infectat copilul în vârstă de 2 ani și 7 luni. Acesta este al 135-lea caz COVID-19 înregistrat în Caraș-Severin de la începutul pandemiei. După ce copilul a fost confirmat pozitiv, atât el cât și mama lui au mers la spital, fiind, acum, internați pe secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Reșița, cu simptome medii. În acest moment, alți 16 cărășeni confirmați cu infecție cu coronavirus sunt internați în spital: 8 la Reșița, 5 la Caransebeș și 3 în alte județe (Timiș și Hunedoara). Niciunul dintre pacienți nu prezintă simptome grave care să necesite transfer pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă. De asemenea, în județul nostru sunt 5 persoane diagnosticate cu COVID-19 care au refuzat internarea și sunt izolate la domiciliu: 3 la Reșița și câte una la Bocșa și Oravița.

CITEȘTE ȘI: COVID-19 în Caraș-Severin. După asistenta medicală, a fost depistat pozitiv și soțul acesteia, infirmier la Spitalul Județean de Urgență Reșița

La nivel național, astăzi, 16 iulie, a fost înregistrat un nou record în ceea ce privește numărul cazurilor noi confirmate în 24 de ore. Este vorba despre 777 de cazuri, cel mai mare număr de la începutul pandemiei. De asemenea, în același interval, au fost înregistrate 19 decese (14 bărbați și 5 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus. În acest moment, 261 de pacienți sunt internați la ATI.

După confirmarea celor 777 de noi cazuri, la 19.097 de teste efectuate, bilanțul total al îmbolnăvirilor a depășit pragul de 35.000. „Până astăzi, 16 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 35.003 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.335 au fost externate, dintre care 22.189 de pacienți vindecați și 2.146 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Totodată, până în prezent, 757 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere”, transmite Grupul de Comunicare Strategică. De asemenea, 1.971 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat de la începutul pandemiei.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available