Start cu dreptul pentru luptătorii reşiţeni! Sportivii de la CSS şi CSM Reşiţa, fruntaşi la Naţionalele de juniori

Cei mai buni luptători juniori ai României şi-au dat întâlnire în weekend la Bacău, acolo unde au avut loc Campionatele Naţionale rezervate acestei categorii de vârstă. Prima competiţie desfăşurată în sală de la declanşarea pandemiei a consemnat noi succese ale sportivilor reşiţeni, care s-au numărat, ca de obicei, printre pretendenţii la medalii.

Luptătorii de la CSS şi CSM Reşiţa au avut evoluţii foarte bune, care le-au adus cinci medalii: două de aur, două de argint şi una de bronz. De asemenea, în ierarhia întocmită pe baza punctajelor realizate, Reşiţa a ocupat un onorant loc doi. Rezultate foarte bune, apreciază antrenorul Florin Dinţă, cel care a coordonat delegaţia reşiţeană.

„La individual avem doi campioni naţionali, pe Erich Loidl la categoria 79 kg şi Florin Gafton la 86 kg. Ambii sunt legitimaţi la clubul CSS Reşiţa. Totodată, am mai câştigat o medalie de bronz la 92 kg prin Cristi Marin, sportiv de la CSM Reşiţa, iar vicecampion naţional la 97 kg a devenit Cosmin Roman, de asemenea de la CSM Reşiţa. Toţi ceilalţi sportivi au intrat în finalele pentru locurile 3-5, din păcate nu au urcat pe podium. Aici îi amintim pe Andrei Tot, Andrei Bărbulescu şi Alexandru Strateciuc. Bilanţul este foarte bun, pe cluburi CSS Reşiţa a ieşit pe locul doi. În ultima zi am disputat şi Campionatul Naţional pe echipe, unde CSM Reşiţa a devenit vicecampioană naţională. Ordinea pe podium a fost: CSM Călăraşi, CSM Reşiţa şi CSS Târgu Mureş. Sportivii reşiţeni sunt pregătiţi de antrenorul emerit Adrian Dacica şi de mine”, a precizat antrenorul Florin Dinţă.

Următoarea competiţie importantă din calendarul intern al Federaţiei Române de Lupte este Campionatul Naţional de seniori. Întrecerile seniorilor se vor desfăşura chiar în municipiul Reşiţa, între 23 şi 25 octombrie.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite