Subvenții de la bugetul statului de peste 3.000.000 de lei pentru așezăminte sociale private din Caraș-Severin

 

Opt unități de asistență socială din Anina, Oțelu Roșu, Oravița, Belobreșca, Radimna și Bozovici vor beneficia, anul acesta, de subvenții acordate de Guvern prin Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

 

La 3.465.863 de lei se ridică valoarea totală a subvențiilor de la bugetul statului aprobate de Guvern pentru furnizori de servicii sociale – asociații și fundații – din Caraș-Severin care administrează unități de asistență socială. Cea mai mare sumă – 1.080.000 de lei – a fost alocată Așezământului Monahal Social Țara Almăjului Bozovici pentru Căminul pentru Persoane Vârstnice Țara Almăjului. Fundația Humanitas Pro Deo Filiala Anina primește 576.000 de lei pentru Căminul pentru Persoane Adulte și Vârstnice Anina, iar Fundația Humanitas Pro Deo Oțelu Roșu – 540.000 de lei, pentru Centrul de Adulți și Bătrâni aflați în dificultate cu cazare. Tot Fundației Humanitas Pro Deo Oțelu Roșu i-au fost alocate sumele de 120.000 de lei pentru Casa de tip familial Tabita și 117.863 lei pentru Centrul de zi pentru persoane cu probleme special de sănătate HIV/Hepatită cronică. Guvernul a mai aprobat 480.000 de lei Bisericii Greco-Catolice Oravița pentru Centrul Social Sfântul Iosif, iar Asociației Simieon și Ana Radimna – 336.000 de lei pentru Centrul Social Simion și Ana Belobreșca și 216.000 lei pentru Centrul Social Simion și Ana Radimna.

 

Potrivit legii, aceste subvenții sunt acordate în sistem concurențial, în cadrul unui program derulat de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, și se utilizează în exclusivitate pentru serviciile de asistență socială acordate persoanelor care, potrivit dispozițiilor legale, au dreptul să beneficieze de acestea. „Nivelul mediu lunar al subvențiilor ce se alocă de la bugetul de stat pentru o persoană asistată nu poate depăși costul mediu lunar de întreținere, pe persoană asistată, din unitățile de asistență socială de stat, cu profil similar, organizate ca instituții publice. Începând cu anul 2023, nivelul mediu lunar al subvenției care se acordă de la bugetul de stat pentru o persoană asistată este de 1.000 lei/persoană/lună, pentru serviciile sociale cu cazare și 600 lei/persoană/lună, pentru serviciile sociale fără cazare, precum și pentru adăposturile de noapte”, a explicat directorul executiv al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Caraş-Severin (AJPIS), Elena Solomonesc.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available