Sute de șoferi și zeci de bicicliști și pietoni, sancționați de polițiști pe drumurile publice din Caraș-Severin

 

Polițiștii cărășeni au aplicat, la sfârșitul săptămânii trecute, în numai trei zile, aproape 600 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea normelor rutiere în vigoare.

 

564 de sancțiuni contravenționale, 31 de permise de conducere retrase, 21 de certificate de înmatriculare reținute și 12 dosar epenale. Acesta este bilanțul acțiunilor de control derulate în perioada 16 – 18 februarie de polițiștii rutieri pe raza județului Caraș-Severin pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

 

„Din cele 564 de sancțiuni contravenționale, 196 au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. 17 conducători au fost înregistrați de aparatele radar în timp ce circulau cu autovehiculul depășind limitele de viteză cu peste 50 km, respectiv peste 70 km/h. În toate cazurile au fost aplicate sancțiuni contravenționale și au fost reținute permisele de conducere pentru trei, respectiv patru luni”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, Alina Boeru. Nu doar șoferii au fost sancționați, ci și ceilalți participanți la trafic – 51 de bicicliști și 31 de pietoni – care au fost depistați în timp ce încălcau prevederile legale.

 

Polițiștii rutieri au constatat și 12 infracțiuni la regimul rutier, dintre care cinci privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Iar în cazul unui bărbat de 36 de ani din Caransebeș depistat la volan sub influența drogurilor, pe Bulevardul A. I. Cuza din Reșița, polițiștii au găsit în autoturismul condus de acesta un recipient etanș din plastic conținând materie vegetală uscată de culoare verde-oliv și un aparat metalic de mărunțit, tip grinder, cu urme de materie vegetală. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

 

Polițiștii avertizează că, săptămâna aceasta, vor fi intensificate acțiunile privind prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și ai celor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Acțiunile se desfășoară conform Planului de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa și sunt coordonate de Direcția Rutieră din cadrul Poliției Române.

 

Facebook Comments

Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available