Tandemul Popa și Dunca, validat de Bolojan

 

Lovitură de imagine în Caraș-Severin pentru tandemul Ioan Popa și Romeo Dunca. Maestrul de ceremonii în tainele administrației publice locale, liberalul Ilie Bolojan, a avut numai cuvinte de laudă pentru cei doi liberali cărășeni ce conduc municipiul reședință de județ, respectiv Consiliul Județean.

 

Ilie Bolojan, liberalul ce este amintit de fiecare dată când vine vorba de exemple de bune practici în administrarea unei comunități, fie ea locală sau județeană, a fost prezent ieri la Reșița pentru a-i susține pe colegii săi de partid, Ioan Popa și Romeo Dunca. Întâlnirea a avut loc la viitorul Centru Multifuncțional din Reșița, clădire ce se află în plină construcție, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană în valoare de 6 milioane de euro.

 

Aflat la finalul primului mandat la șefia Consiliului Județean Bihor, după ce a fost primarul Oradei vreme de trei mandate, Ilie Bolojan a prezentat candidaților liberali la alegerile locale din Caraș-Severin câteva din secretele succesului administrativ avut în cei 12 ani de administrație publică locală. „Atunci când preiei o primărie, a spus Bolojan, comunitatea respectivă se află într-o anumită stare de dezvoltare. Studiile arată că întotdeauna, în afară de influențele geografice, istorice, calitatea administrării influențează nivelul de dezvoltare al unei comunități. Aceste acțiuni nu se văd de pe o zi pe alta, dar după mai multe cicluri electorale aceste lucruri se văd, și ele pot fi simțite și într-o comunitate mai mică. Gândiți-vă că este mult mai greu să fii primar la Reșița decât la Oradea sau președinte de Consiliu Județean la Caraș-Severin decât la Bihor. Una este să fii într-un județ mare, una este să fii pe o axă de comunicație principală și alta e să fii un județ cu o legătură secundară. Una e să ai o universitate sau mai multe, cum este Timișoara, sau să nu ai. Să fii conectat sau să nu fii conectat aerian”.

 

Bolojan apreciază faptul că Nelu Popa și Romeo Dunca au avut o prestație administrativă superioară predecesorilor lor. De asemenea, președintele Consiliului Județean Bihor consideră că cei doi au aplicat principiul administrației de dezvoltare. Fie că au făcut-o cu fonduri europene, guvernamentale sau din surse bugetare proprii. „Voința, determinarea și ambiția să facă maximul pentru comunitățile lor este o caracteristică importantă pentru succesul celor doi”, a mai precizat Bolojan.

 

Colaborarea dintre cele două autorități, Primăria Reșița și Consiliul Județean, a dus la proiecte de anvergură. Reamintim proiectul cu trenul ce leagă Reșița de Timișoara, noul spital județean și proiectul turistic de pe Semenic. „Colaborarea dintre cele două instituții este vitală pentru dezvoltarea unei comunități. Acest parteneriat între primăria de municipiu și consiliul județean a creat acest tandem pentru dezvoltare, tandem pentru administrație de dezvoltare”, este concluzia lui Ilie Bolojan.

 

La finalul lecției de administrație publică locală, Ilie Bolojan a apreciat că cei doi vor reuși să-și ducă la bun sfârșit toate proiectele propuse. Și, chiar dacă este la primul mandat la cârma județului, Romeo Dunca a primit verbal distincția de expert în administrația publică locală – după cele 10 mii de ore în slujba comunității cărășene.

 

Așadar, Ioan Popa și Romeo Dunca mai au un singur hop, iar dorința lor de a face BINE Carașul și Reșița va fi cu siguranță validată și de cărășeni la alegerile din 9 iunie.

 

 

(PE)

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available