Târg de Științe, la Reșița. Evenimentul se adresează pasionaților de știință și inovație

 

Târgul se va desfășura în cadrul unui Festival de Științe organizat de Fundația Comunitară Banatul Montan cu scopul de a promova în rândul tinerilor educația STEM – știință, tehnologie, inginerie și matematică.

 

Pe 12 octombrie, între orele 16.00 și 20.00, copiii mari și mici sunt așteptați la Târgul de Științe, ce va avea loc la Centrul Universitar UBB din Reșița, pentru a intra în lumea tehnologiei și inovației.

 

„Târgul de Științe este punctul culminant al unui Festival de Științe extraordinar pe care ne-am gândit să-l organizăm pentru a promova și susține educația STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică). Evenimentul va fi un prilej de inspirație și descoperire pentru toți participanții care vor avea șansa de a interacționa cu profesori pasionați și elevi remarcabili care au implementat deja proiecte STEM inovatoare. Acești tineri promițători vor împărtăși cu toți cei prezenți beneficiile educației STEM și cum aceasta poate schimba viitorul nostru”, transmit organizatorii Festivalului de Științe, Fundația Comunitară Banatul Montan.

 

În cadrul Târgului de Științe vor avea loc expoziții interactive și experimente captivante, prezentări inspiraționale de la profesori și de la elevi dornici să împărtășească experiențele lor, ateliere și premii pentru cei curioși și entuziaști, participanții având oportunitatea de a afla mai multe despre educația STEM și impactul acesteia. „Proiectul dorește dezvoltarea educației de tip STEM, iar aceste activități alternative prezintă un interes tot mai mare la nivel național și dezvoltă niște capacități creative de viitor. STEM este un concept relativ nou în România, ajută copiii să înțeleagă conceptele abstracte prin experimentare și joacă”, au explicat organizatorii.

 

Proiectul este finanțat de Grupul CEZ România prin programul Generatorii de Bine, gestionat în parteneriat cu Fundația Comunitară Vâlcea.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available