Proiecție specială la Cinema Dacia 3D din Reșița. Filmul „Libertate” va rula în prezența actorilor și a regizorului Tudor Giurgiu

 

Premiat la Festivalul de Film de la Sarajevo și la TIFF, cel mai nou film al regizorului Tudor Giurgiu, „Libertate”, este inspirat din fapte reale, petrecute la Sibiu în timpul Revoluției din 1989.

 

„Libertate”, unul dintre cele mai așteptate filme românești ale anului, a avut premiera de gală ieri, 2 octombrie, la Sala Palatului din București, iar duminică, 8 octombrie, ora 19.00, va fi prezentat la Reșița, la Cinematograful Dacia 3D, în cadrul turneului de promovare la care participă și echipa filmului, în frunte cu regizorul Tudor Giurgiu.

 

Filmul, din distribuția căruia fac parte Alex Calangiu, Cătălin Herlo, Ionuț Caras, Iulian Postelnicu, Alexandru Papadopol, Leonid Doni, Andi Vasluianu, Cuzin Toma, Mirela Oprișor, Alex Bogdan, Marius Manole, îi va purta pe spectatori într-o călătorie plină de suspans înapoi în trecut, în decembrie 1989, fiind inspirat din fapte reale, petrecute la Sibiu în timpul Revoluției.

 

„În haosul și panica generate de protestele mulţimii împotriva autorităţilor, o unitate de miliţie devine ţinta unui asalt violent care degenerează într-o confruntare sângeroasă între soldaţi, miliţieni, securiști și civili. Încercând să scape de asediu, căpitanul de miliţie Viorel, jucat de Alex Calangiu, e capturat și acuzat că e terorist”, explică echipa filmului.

 

La finalul proiecției de la Reșița, regizorul și actorii vor răspunde întrebărilor publicului. Bilete sunt disponibile la Cinematograful Dacia.

 

„Libertate” a primit Premiul Publicului la TIFF.22, pentru cel mai popular film românesc, și Premiul Confederației Internaționale a Cinematografelor de Artă, la cea de-a 29-a ediție a Festivalului de Film de la Sarajevo, constând în sprijin pentru distribuție în peste 3.000 de cinematografe din toată lumea.

 

https://www.facebook.com/Libertate.Filmul/videos/130247956778776/

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available