Teatrul de Vară din Reșița, ajuns o ruină, va fi reabilitat și modernizat. Costurile sunt estimate la aproape 17.000.000 de lei

 

Consilierii locali reșițeni au aprobat, în cadrul ședinței ordinare de astăzi, 26 septembrie, documentația de avizare a lucrărilor de intervenții pentru proiectul ce vizează modernizarea și reabilitarea Teatrului de Vară.

 

Nefuncțional de ani de zile și aflat în stare accentuată de degradare, Teatrul de Vară din zona Ateneului a fost preluat anul trecut de Primăria Reșița și va fi modernizat și reabilitat pentru a găzdui evenimente culturale. Costurile totale, potrivit documentației de avizare a lucrărilor de intervenții aprobată în ședința ordinară a Consiliului Local de astăzi, se ridică la 16.921.237 lei (cu TVA), din care construcții și montaj: 13.563.061 lei.

 

Proiectul de modernizare și reabilitare a Teatrului de Vară, aflat pe un teren de 3.300 metri pătrați, cu suprafață construită de 1.385 metri pătrați, prevede: lucrări de consolidare la fundații și pereți, demolarea grupurilor sanitare și construirea unora noi, refacerea gradenelor, realizarea unui sistem de acoperire fix pentru scenă, amenajarea de rampe și scări accesibile, amenajarea parcării, trotuarelor și a spațiilor verzi. Demisolul imobilului va fi amenajat pentru personalul tehnic, parterul pentru public, iar etajul I va fi amenajat ca spațiu administrativ și tehnic.

 

„Prin acest proiect de reabilitare și modernizare a Teatrului de Vară și a zonelor adiacente urmărim atât îmbunătățirea aspectului urbanistic al zonei, cât și introducerea în circuitul cultural al orașului a unei locații noi pentru desfășurarea de diferite evenimente sociale și culturale”, a explicat primarul Ioan Popa.

 

 

Sursă foto: infocs.ro

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available