Vrei să lucrezi în Olanda? Iată care sunt cele mai înfloritoare industrii din Țara Lalelelor

  

Dacă vrei să lucrezi într-o țară străină, fie că dorești să te muți acolo permanent sau nu, este indicat să te informezi mai întâi. Evident, nu vei pleca spre țara respectivă fără un bagaj de cunoștințe bine pus la punct. Informația este putere, mai ales atunci când cauți locuri de muncă într-o altă țară.

Apoi, dacă ai pus ochii pe Olanda, este clar de ce ai vrea să știi care sunt cele mai înfloritoare industrii de acolo. Această informație îți va oferi posibilitatea de a alege din mai multe oferte de locuri de muncă. Mai exact, vei ști care oferte sunt mai presus de altele – pentru ca alegerea finală să fie cea mai bună.

Așadar, înainte să începi efectiv să cauți locuri de muncă Olanda, iată industriile cărora ar trebui să le acorzi mai multă atenție.

 

Industria alimentară, inclusiv agricultura

 

Olanda este o țară care își iubește rădăcinile. Astfel, precum majoritatea țărilor europene care au fost mari producători la nivel agricultural, această industrie este constant prosperă în țară. De exemplu, Olanda este un adevărat lider când vine vorba de exporturi bazate pe agricultură.

La nivel european, țara este cel mai mare exportator. La nivel mondial, Olanda ocupă locul doi, aflându-se chiar după Statele Unite ale Americii.

Conform statisticilor, numărul lucrătorilor în agricultură este în scădere. Deși nu cu mult, această scădere poate marca existența unor locuri proaspete de muncă la care ai putea aplica. Dacă ai experiență relevantă în domeniu, nu ar fi rău să lucrezi într-una din cele mai înfloritoare industrii din această țară.

 

Industria metalurgiei – industriile grele

 

Olanda este un lider și la capitolul metal. Aproximativ 2% din exportul total mondial de oțel pleacă din această țară. Acest material este la mare căutare, motiv pentru care cele mai mari și importante țări din Europa apelează la Olanda. Oțel olandez poate fi găsit în Anglia, Germania, Spania și Belgia, printre altele.

Industria metalurgiei este totodată strâns conectată la alte industrii. Astfel, un loc de muncă în aceasta te ține conectat și de industria energetică, de sănătate, minieră și nu numai.

Un inginer care activează în această industrie poate avea un salariu comparativ cu cele oferite în Statele Unite ale Americii. Totuși, nu uita faptul că această industrie poate fi destul de competitivă.

 

Industria turismului

 

Cine nu ar vrea să viziteze Țara Lalelelor cel puțin o dată în viață? Aproximativ 10% din salariații olandezi lucrează în această industrie. Unii ar spune că acest procent este relativ mic și că nu ar merita interes. Totuși, lumea dorește să călătorească din ce în ce mai mult. Astfel, poți profita de acest lucru pentru a ocupa o poziție în turism și pentru a-ți dezvolta cariera.

De altfel, turismul implică locuri de muncă lipsite de stres, dar cu potențial incredibil. Apoi, dat fiind faptul că Olanda este bogată din punct de vedere al culturii și istoriei, nu va fi greu să găsești clienți.

În partea de vest a Europei, Olanda este considerată a șaptea țară din punct de vedere al dezvoltării industriei turismului. În anul 2022, aproximativ 35 de milioane de oameni au călătorit în Olanda pentru a-i descoperi frumusețea.

Tu poți fi unul din cei care-i întâmpină și-i ajută să descopere Țara Lalelelor!

 

Cum găsești un loc de muncă în Olanda?

 

Poate fi destul de dificil să găsești un loc de muncă într-o țară străină dacă nu te afli în aceasta. În același timp, nu poți pleca la drum fără un plan bine pus la punct. În acest caz, ai nevoie de servicii precum cele oferite de agenții de recrutare. Unele dintre acestea îți găsesc și cazare pentru perioada de început.

Aceste agenții de recrutare se pot ocupa de tot procesul – uneori chiar și gratuit. Cum așa? Simplu – agențiile primesc comisioane în baza angajaților aduși la o companie. Pe scurt, angajatorul plătește pentru ca o agenție de recrutare să-i aducă cei mai buni angajați.

Acesta este de departe cel mai bun mod prin care îți poți găsi un loc de muncă în Olanda!

 

În concluzie

 

Olanda este o țară cu foarte multe oportunități, mai ales pentru străini. Țara se dezvoltă constant, implicit crește volumul de locuri de muncă disponibile. De exemplu, țara se descurcă foarte bine la capitolul agricultură. Totuși, an de an, entitățile responsabile contribuie semnificativ la aducerea de noi echipamente în această industrie.

Cine nu ar vrea să ocupe o poziție într-o astfel de țară?

Desigur, cel mai mult contează să-ți pui la punct CV-ul și abilitățile. Acum este momentul, dacă este cazul, să faci schimbări la nivel profesional. Înainte să pleci, nu uita să ai la îndemână toate informațiile pentru a lua o decizie inspirată.

Există și vești bune! În Olanda, foarte multe companii acceptă chiar și numai limba engleză ca limbă utilizată la locul de muncă. Astfel, stăpânirea limbii olandeze poate cădea pe locul doi, cel puțin în perioada de acomodare. Acest lucru este vital pentru persoanele care au găsit un loc de muncă și doresc să plece cât mai repede.

Mult noroc în noua ta carieră!

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available