Teatrul de Vest Reșița aduce primăvara cu un weekend plin de evenimente

 

Patru spectacole de teatru în două zile vor avea loc la început de martie la Cinematograful Dacia și pe scena Teatrului de Vest din Reșița!

 

Trei producții invitate de la Teatrul Dramatic „I. D. Sîrbu” din Petroșani și Teatrul German de Stat Timișoara, precum și, anunță reprezentanții Teatrului de Vest, „o premieră pentru întreaga familie despre puterea frumuseții interioare izvorâte din dragostea adevărată” – prilej cu care puteți vedea „trupa reșițeană într-o poveste romantică despre generozitate, devotament și empatie” – vor fi puse în scenă, la Reșița, în zilele de 1 și 2 martie.

 

Vineri, 1 martie 2024, ora 10:00, la Cinema Dacia

LUMEA LUI DĂNILĂ
După Ion Creangă
Regia și adaptarea: Boris Melinti

Producție a Teatrului Dramatic „I. D. Sîrbu” Petroșani

„Dănilă Prepeleac este un basm ce cuprinde două părți. În prima parte el încearcă să se îmbogățească printr-un schimb dezavantajos: schimbă mândrețe de boi alegându-se în final cu o pungă goală, iar partea a doua reprezintă planul fabulos a eroului care vrea să își construiască o mănăstire. Așa își atrage împotrivirea dracilor care îl supun unor probe în urma cărora el își dovedește istețimea, îi păcălește și îi sărăcește de bani. Astfel autorul își reabilitează eroul: el pare un prost printre oameni, dar se dovedește isteț printre ființele fabuloase malefice.” – Boris Melinti

 

Vineri, 1 martie 2024, ora 19:00, la Teatrul de Vest
REPETIȚIE GENERALĂ
De Aldo Nicolaj
Un spectacol de Sorin Militaru

Producție a Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroșani

„«Repetiție generală» nu este o poveste despre teatru. Este o comedie plină de umor negru și de cinism cu eroi simpli, oameni oarecare, s-ar zice, care pregătesc lovitura vieții lor. O confuzie survenită accidental le va da prilejul să facă o „repetiție generală” a planului pe care îl au. Spectacolul exploatează copios ciudățeniile personajelor și umorul spumos al replicilor în care Aldo Nicolaj este un maestru desăvârșit.” – Sorin Militaru

 

Sâmbătă, 2 martie 2024, ora 19:00, la Teatrul de Vest
JURNAL DE ROMÂNIA. TIMIȘOARA
Regia și scenariul: 
Carmen Lidia Vidu
Spectacol în limba germană cu supratitrare în limba română

Producție a Teatrului German de Stat Timișoara

„Jurnal de România. Timișoara este un proiect multidisciplinar care combină teatrul, filmul și fotografia. Textul se bazează pe povestirile în mare măsură  autobiografice ale celor șase actrițe care apar în producție. Ele vorbesc despre primele lucruri de care au fost marcate, despre copilărie și tinerețe, despre ceea ce le leagă de Timișoara. Prin prisma propriilor experiențe, ele privesc mediul în care s-au născut și orașul care, prin curajul locuitorilor săi, în decembrie 1989 a inițiat revoluția împotriva dictaturii comuniste.” – Carmen Lidia Vidu

 

Sâmbătă, 2 martie 2024, ora 11:00, la Teatrul de Vest
FRUMOASA ȘI BESTIA PREMIERĂ
după Gabrielle-Suzanne de Villeneuve
Adaptarea și regia de Mihaela Rus

 

Spectacolul «Frumoasa și Bestia» aduce în fața publicului o poveste nemuritoare, una din cele mai îndrăgite ale tuturor timpurilor. Așa cum «fiecare carte înseamnă o călătorie», la fel și acest spectacol se vrea a fi un drum, o aventură pe care o vom trăi împreună, într-o lume fantastică.

Povestea, veche de secole, este despre iubirea care poate să transforme, despre frumusețea interioară, dincolo de aspect, despre cum pot înșela aparențele. Mai presus de frumusețe, ne dorim ca în această călătorie să medităm, indiferent de vârstă, la tot ceea ce reprezintă valori umane: blândețea, generozitatea, empatia, devotamentul, frumusețea ideilor și a atitudinilor, despre echilibrul pe care trebuie să-l stabilim între frumusețea exterioară, cea decorativă și cea care răzbate din interior și care este mult mai durabilă.

Actorii vor crea fantezia ca nimeni alții, într-un decor de basm plin de imaginație, pe o muzică ce nu se vrea neapărat «cuminte», toate acestea pentru a vă arăta cum dragostea dezleagă blesteme, iar spectacolul de teatru înseamnă o călătorie fantastică pe care o poți face la orice vârstă.

«Frumoasa și Bestia» rămâne  o poveste romantică, iar clasicul devine, la Teatrul de Vest Reșița, un spectacol de neratat.” –  Mihaela Rus, regizor

 

Biletele se pot cumpăra online de pe site-ul Teatrului de Vest https://teatruldevestresita-cs.ro/index.php/casa-de-bilete/ sau de la casa de bilete.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite