Tehnologii de vârf în studierea energiei verzi la Facultatea de Inginerie din Reșița

 

Studenții de la Facultatea de Inginerie Reșița din cadrul Universității Babeș-Bolyai vor avea la dispoziție un laborator dedicat studiului energiei verzi modernizat la cele mai ridicate standarde în domeniu, rezultat al parteneriatului dintre Enel Green Power România și Centrul Universitar UBB Reșița.

 

Studenții de la Inginerie vor avea acces la cele mai noi componente și tehnologii prin intermediul unui stand didactic destinat studiului sistemelor fotovoltaice conectate la rețea sau în regim insular. „Enel Green Power România investește în formarea studenților și, implicit, a generațiilor viitoare de ingineri specializați în inginerie electrică, mecanică și mecatronică și modernizează laboratorul dedicat studierii energiei verzi, în parteneriat cu Facultatea de Inginerie Reșița din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Sprijinim studenții să descopere procesele prin care este produsă energia din surse regenerabile și să se familiarizeze cu obiectivele de dezvoltare durabilă. Energia regenerabilă joacă un rol fundamental în tranziția energetică iar formarea tinerelor generații, accesul acestora la cele mai noi tehnologii în domeniu reprezintă o bază importantă pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD)”, a declarat Florin Gheorghiu, director general Enel Green Power România.

 

Acțiunea se înscrie în parteneriatul dintre Facultatea de Inginerie din Reșița și Enel Green Power România, încheiat pe durata a trei ani universitari. Pe lângă dotarea laboratorului, cu un stand didactic complet de tip fotovoltaic, colaborarea dintre cele două entități prevede proiecte de cercetare și dezvoltare în domeniul energiei regenerabile și tranziției energetice în contextul Green Deal, precum și stagii de practică și internshipuri care să ajute la pregătirea teoretică și practică a studenţilor, se mai arată într-un comunicat de presă transmis de reprezentanții companiei.

 

Cristian Chioncel: „Nu vorbim de un moft al politicului”

 

Reprezentanții Facultății de Inginerie Reșița țin să evidențieze rolul esențial pe care îl au viitorii ingineri în găsirea de soluții tehnice pentru creșterea ponderii energiei regenerabile în mixul energetic. „Este foarte important pentru studenții specializărilor inginerești să conștientizeze importanța reducerii consumului de energie în toate echipamentele proiectate respectiv creșterea ponderii energiei verzi în mixul energetic! Nu vorbim de un moft al politicului, ci de contribuția, conștientă, a fiecăruia dintre noi la atingerea acestui deziderat. Rolul esențial în acest deziderat revine inginerilor, care, trebuie să găsească soluții de  eficientizare a tehnologiilor de producere și stocare a energiei electrice, cu impact cât mai redus asupra mediului. Mulțumim EGP România pentru deschidere și sprijin!”, transmite Cristian Chioncel, prodecan al Facultății de Inginerie din Reșița din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

 

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite