Telefoanele Samsung care vor primi update la Android 12

Android 12, care ar trebui să înceapă să ruleze din luna decembrie, va fi, potrivit Google, versiunea sistemului de operare cu cel mai vizibil „facelift” de la Android 5.0 Lollipop încoace. Una dintre știrile care a atras atenția a fost alianța dintre Samsung și Google pentru a fuziona Wear OS cu Tizen OS și a avea opțiuni mai bune pentru a concura împotriva Apple Watch.

Un alt fapt interesant este că Google a menționat că producătorii de Android își actualizează deja telefoanele cu 30% mai rapid cu noile versiuni ale sistemului de operare și a subliniat că doar Pixel și unele Samsung Galaxy oferă 3 ani de actualizări ale sistemului de operare.

Telefoane Samsung emag, vezi toate ofertele

O altă noutate cu privire la Android 12 este, potrivit Google, că odată cu acesta, telefoanele Pixel și unele modele Samsung Galaxy vor putea fi folosite ca niște chei electronice pentru mașini. BMW va fi primul producător care va include această funcționalitate pe mașinile sale.

În timp ce Pixel vor fi primele telefoane de pe piață care vor face upgrade la Android 12 , Samsung ar trebui să fie și unul dintre primii producători care să înceapă lansarea Android 12 pe telefoanele lor, totuși, având în vedere foaia de parcurs din anii precedenți, este probabil ca versiunea finală va ajunge pentru o mână de dispozitive până la sfârșitul anului 2021 și doar în primele luni ale anului 2022 va fi disponibil pentru majoritatea smartphone-urilor.

Telefon Samsung – oferte eMag

Ce telefoane Samsung ar trebui să se actualizeze la Android 12?

Site-ul specializat în Samsung, SamMobile, a publicat o listă a telefoanelor care ar trebui să primească noua versiune a sistemului de operare, având în vedere ora oficială de actualizare pe care Samsung a anunțat-o anul trecut când a spus că telefoanele sale premium și unele modele high-end vor primi 3 ani de actualizări ale sistemului de operare de la lansarea lor.

Este important să subliniem că garanția de 3 ani nu înseamnă că toată lumea va primi actualizarea în același timp și cel mai probabil telefoanele S21 și telefoanele flexibile pe care Samsung le va introduce în al treilea trimestru al acestui an să fie primele care se vor actualiza, deoarece anul trecut S20 au fost primele dispozitive care au primit Android 11, lăsând S10 pentru sfârșitul acestei familii.

Având în vedere cele de mai sus, high-end-ul ar dura, de asemenea, mai mult pentru a primi versiunea Android 12 prin One UI 4.0.

Lista telefoanelor Samsung care vor primi update la Android 12 este următoarea:

Galaxy S

– Samsung Galaxy S20, S20 + și S20 Ultra

– Samsung Galaxy S20 FE

– Samsung Galaxy S10e, S10, S10 +

– Samsung Galaxy S10 lite

Galaxy Note

– Samsung Galaxy Note 20, Note 20 Ultra

– Samsung Galaxy Note 10, Note 10+

– Samsung Galaxy Note 10 lite

Galaxy Z

– Samsung Galaxy Z Fold

– Samsung Galaxy Z Fold 2

– Samsung Galaxy Z Flip

– Samsung Galaxy Z Flip 5G

Galaxy A

– Samsung Galaxy A90

– Samsung Galaxy A71, A72

– Samsung Galaxy A51, A52

– Samsung Galaxy A41, A42

– Samsung Galaxy A31, A32

– Samsung Galaxy A21

– Samsung Galaxy A11, A12

– Samsung Galaxy A01, A02

– Samsung Galaxy Quantum, Quantum 2

Numai modelele Galaxy A50, A70, A90 și ulterioare sunt singurele confirmate de Samsung ca dispozitive cu suport pentru 3 ani de actualizări.

– Samsung Galaxy M

– Samsung Galaxy M62

– Samsung Galaxy M51

– Samsung Galaxy M42

– Samsung Galaxy M31, M31s

– Samsung Galaxy M21, M21s

– Samsung Galaxy Tab

– Samsung Galaxy Tab S7, S7 +

– Samsung Galaxy Tab S6, S6 lite

– Samsung Galaxy Tab A7

– Samsung Galaxy Tab Active 3

* Doar Galaxy Tab S6 este acceptat pentru 3 ani de actualizări.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available