Minivacanța de Rusalii, în siguranță. Peste 600 de polițiști și jandarmi vor fi la datorie în Caraș-Severin

 

Efective sporite de polițiști și jandarmi au fost mobilizate pentru asigurarea ordinii și liniștii publice și pentru fluidizarea traficului rutier în minivacanța de Rusalii. O atenție deosebită va fi acordată zonelor turistice din județ și localităților în care au loc manifestări publice.

 

În Caraș-Severin, peste 600 de polițiști și jandarmi vor fi în stradă, în minivacanța de Rusalii. „Principalul obiectiv al Poliției Române, în această perioadă, este acela de a asigura ordinea și liniștea publică, astfel încât cetățenii să fie în siguranță. În teren acționează polițiști de ordine publică, poliție rutieră, transporturi, de investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, polițiști criminaliști, iar în cazul unor situații deosebite, luptătorii de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale sunt pregătiți să intervină. Polițiștii de ordine publică acționează pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale. Polițiștii rutieri acționează pe drumurile publice din județ pentru a fluidiza traficul rutier pe drumurile spre stațiunile turistice și pe căile de acces către lăcașurile de cult. În această perioadă se acționează, în medie, zilnic, cu aproximativ 70 de mijloace de intervenție și 12 aparate radar”, transmite purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, Alina Boeru.

 

Ordine publică la manifestările publice ce se vor desfăşura pe raza judeţului Caraş-Severin va fi asigurată de efective sporite ale Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ). De asemenea, jandarmii montani vor acţiona zilnic în staţiunile din județ pentru menţinerea unui climat de linişte, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor și pentru îndrumarea şi informarea turiştilor aflaţi pe traseele montane. „Jandarmii montani sfătuiesc turiştii care aleg să petreacă minivacanţa la munte să nu se aventureze pe traseele montane fără echipament adecvat, să se informeze asupra traseului pe care doresc să îl parcurgă, să nu consume băuturi alcoolice şi să pornească în drumeţii pe traseele montane marcate”, precizează purtătorul de cuvânt al IJJ Caraș-Severin, Marius Săndulescu.

 

Totodată, oamenii legii vor verifica și modul în care sunt respectate regulile referitoare la combaterea COVID-19. Aceștia reamintesc faptul că purtarea măștii de protecție în spațiile închise, în mijloace de transport în comun sau în zone aglomerate, precum și păstrarea distanțării fizice sunt în continuare obligatorii pentru a preveni îmbolnăvirea cu COVID-19.

 

Sursă foto: Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite